O CEO της Nvidia αποκάλυψε τον τομέα που θα σπούδαζε τώρα εάν ήταν 20 ετών -«Είναι το μέλλον»
Η Nvidia, ο τεχνολογικός κολοσσός που πριν λίγες μέρες έγινε η πρώτη εταιρεία στον κόσμο με χρηματιστηριακή αξία άνω των 4 τρισ. δολαρίων, χρωστά μεγάλο μέρος της επιτυχίας της στον επικεφαλής της, Τζένσεν Χουάνγκ.
Ο άνθρωπος που ξεκίνησε την πορεία του από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον και συνίδρυσε την εταιρεία το 1993 μαζί με τους Κρις Μαλακόφσκι και Κέρτις Πρίεμ, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο επιδραστικούς ηγέτες της τεχνολογίας.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πεκίνο, ο Χουάνγκ κλήθηκε να απαντήσει σε μια υποθετική ερώτηση για το τι θα έκανε αν ήταν σήμερα 20 ετών και ξεκινούσε την καριέρα του. «Ο νεαρός Τζένσεν πιθανότατα θα διάλεγε τις φυσικές επιστήμες, όπως τη φυσική και τη χημεία», δήλωσε, όπως μεταδίδει το CNBC, εξηγώντας ότι θα επέλεγε ένα πεδίο πιο κοντά στη μελέτη των φυσικών νόμων και λιγότερο στο λογισμικό.
Διαβάστε επίσης: Τζένσεν Χουάνγκ: Ποιος είναι ο CEO της Nvidia που πλησιάζει τον Μπάφετ στη λίστα των πλουσιότερων του κόσμου
Ο CEO της Nvidia μίλησε εκτενώς για την επόμενη εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, την οποία αποκαλεί «Φυσική Τεχνητή Νοημοσύνη» (Physical AI). Όπως υπογράμμισε, το νέο κύμα που είναι το μέλλον θα βασίζεται στην κατανόηση εννοιών όπως η τριβή, η αδράνεια και η αιτία-αποτέλεσμα, οδηγώντας στη δημιουργία πιο «έξυπνων» ρομπότ. «Όταν αυτή η νοημοσύνη τοποθετηθεί σε φυσικά αντικείμενα, τότε έχουμε πραγματική ρομποτική. Αυτό είναι κρίσιμο για το μέλλον των βιομηχανιών», σημείωσε.
Ο Χουάνγκ εκτίμησε ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία, τα εργοστάσια θα είναι ιδιαίτερα ρομποτικά, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικού δυναμικού παγκοσμίως. «Χτίζουμε ήδη νέες εγκαταστάσεις και αυτό το νέο κύμα τεχνολογίας θα είναι ο πυρήνας τους», κατέληξε.