ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Εργασία με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει στα χέρια Ισλαμικού Κράτους - Τι λένε οι ειδικοί

Ο κόσμος της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι συναρπαστικός, αλλά και επικίνδυνος. Aνησυχία προκαλεί η μαζική χρήση της από εξτρεμιστές για προπαγάνδα και παραπληροφόρηση.
NEWSROOM /
Shutterstock

Apple, Nvidia και άλλοι μεγάλοι της τεχνολογίας «κλέβουν» δεδομένα από το YouTube για το AI ; - Τι έδειξε έρευνα

Οι εταιρείες τεχνολογίας φέρονται να στρέφονται σε αμφιλεγόμενες τακτικές για να τροφοδοτήσουν τα...πεινασμένα για δεδομένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης «ταΐζοντας» τα με βιβλία, ιστοσελίδες, φωτογραφίες και αναρτήσεις από τα κοινωνικά δίκτυα, συχνά χωρίς τη συγκατάθεση των δημιουργών.
Μάχη ΗΠΑ - Κίνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης

Έρευνα: Η Κίνα ηγείται παγκοσμίως στη χρήση της GenAI -Οι ΗΠΑ πρωτοστατούν στην πλήρη εφαρμογή της

Η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη (GenAI) ήρθε για να μείνει. Οργανισμοί σε ολόκληρο τον κόσμο τη χρησιμοποιούν και επενδύουν με ενθουσιασμό σε αυτή. Όμως, ποιες περιοχές και χώρες πρωτοστατούν στη χρήση του GenAI; Η Κίνα προηγείται, σύμφωνα με μια πρόσφατη παγκόσμια μελέτη της SAS που ανατέθηκε στην Coleman Parkes Research Ltd.
NEWSROOM /
Κλιματική αλλαγή και τεχνητή νοημοσύνη

Ανάλυση Schroders: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει το βιομηχανικό λογισμικό

Οι κατασκευαστές στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε ψηφιακές λύσεις για την ενίσχυση της παραγωγικότητας. Συζητάμε πώς η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει αυτή την τάση και αναδεικνύουμε μελέτες περιπτώσεων δύο εταιρειών.
NEWSROOM /
ΔΥΠΑ, λογότυπο

ΔΥΠΑ: Το «Blue AI» εντάxθηκε στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου

Η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Ξάνθης μαζί με την ΕΠΑΣ Αλεξανδρούπολης ανέπτυξαν την καινοτόμα πλατφόρμα “Blue AI” με στόχο τη δημιουργία μιας επιχειρηματικής υπηρεσίας που θα βασίζεται στην κυκλική οικονομία, με ταυτόχρονη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI).
NEWSROOM /
Gov.gr Wallet

Gov.gr: Προστέθηκαν 53 νέες ψηφιακές υπηρεσίες -Οι πιο συχνές ερωτήσεις πολιτών στον ψηφιακό βοηθό mAigov

Σχεδόν ένα εκατομμύριο πολίτες συνομίλησαν με τον ψηφιακό βοηθό mAigov σε διάστημα ενός εξαμήνου, δηλαδή από την ημέρα που το ελληνικό Δημόσιο απέκτησε Τεχνητή Νοημοσύνη, τον Δεκέμβριο του 2023 μέχρι σήμερα.
NEWSROOM /
ΔΥΠΑ, Τεχνητή Νοημοσύνη

ΚΕΠΕ: Πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να χτυπήσει την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ

«Η αυξημένη διαφάνεια ενισχύει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και μειώνει τους αντιληπτούς κινδύνους των διαδικτυακών και φυσικών αγορών, ενώ οι διαδραστικές εφαρμογές και τα συστήματα πληροφόρησης βελτιώνουν τις αγοραστικές επιλογές, προωθώντας πιο υγιεινές και οικονομικές λύσεις».
NEWSROOM /
OpenAI και Microsoft

OpenAI: Microsoft και Apple αποχωρούν από το διοικητικό συμβούλιο – Ο λόγος

H Microsoft και η Apple παραιτήθηκαν από τις θέσεις παρατηρητή στο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση που δείχνει τον αυξανόμενο έλεγχο από τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστές αρχές σχετικά με την επιρροή της Big Tech στην τεχνητή νοημοσύνη.
NEWSROOM /