Δικαστική ήττα για Apple ύψους... 31 εκατ. δολ.

NEWSROOM
Δικαστική ήττα για Apple ύψους... 31 εκατ. δολ.
Φωτογραφία: Shutterstock

Νέα ήττα για την Apple στη δικαστική διαμάχη που έχει εμπλακεί με την νοτιοκορεάτικη Qualcomm, καθώς δικαστήριο στο Σαν Ντιέγκο αποφάνθηκε πως η εταιρεία του Τιμ Κουκ παραβίασε τρεις πατέντες της Qualcomm.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το δικαστήριο έκρινε ότι ο αμερικανικός κολοσσός πρέπει να καταβάλλει 1,41 δολάριο για κάθε συσκευή για την παραβίαση των τριών πατεντών. Οι τρεις πατέντες αφορούν τεχνολογίες τις οποίες επινόησε η Qualcomm στο Σαν Ντιέγκο και συνολικά η νοτιοκορεατική εταιρεία θα λάβει αποζημίωση 31 εκατ. δολαρίων.

Υπενθυμίζουμε πως η διαμάχη έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες, καθώς σε πρώτη φάση τον Δεκέμβριο η νοτιοκορεάτικη εταιρεία είχε πετύχει την απαγόρευση της εισαγωγής και της πώλησης συγκεκριμένων iPhones στην κινεζική αγορά.

Συγκεκριμένα, οι δικαστικές αρχές της Κίνας είχαν εκδώσει απόφαση που θέτει εκτός νομικού πλαισίου τις εισαγωγές και πωλήσεις επτά μοντέλων iPhone, από το iPhone 6 του 2015 μέχρι το περσινό iPhone X, καθώς σε αυτά έχουν παραβιαστεί δύο πατέντες της Qualcomm που σχετίζονται με τη διαχείριση φωτογραφιών και εφαρμογών στην οθόνη αφής.

Έκτοτε, η Apple, η οποία βρέθηκε μπροστά σε μια αναπάντεχη δικαστική ήττα δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια σημειώνοντας πως θα λύσει το πρόβλημα κάνοντας update στα λογισμικά των iPhones των χρηστών της περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ