Παραδοχή ήττας από Apple: Δεν θα κυκλοφορήσει το AirPower

NEWSROOM
Παραδοχή ήττας από Apple: Δεν θα κυκλοφορήσει το AirPower
Φώτο: Shutterstock

Μεγάλο χτύπημα δέχθηκε η αξιοπιστία και η τεχνολογική καινοτομία της Appple καθώς ανακοίνωσε πως δεν θα κυκλοφορήσει η συσκευή ασύρματης φόρτισης AirPower.

Μια συσκευή που αναμενόταν να βγει το 2017, και ενώ Samsung και Huawei ήδη κυκλοφορούν τις δικές τους αντίστοιχες συσκευές, η Apple απέτυχε να λύσει τις τεχνολογικές προκλήσεις που έκρυβε αυτό το εγχείρημα.

Το AirPower mat, που θα μπορούσε να φορτίσει ασύρματα έως τρείς συσκευές ταυτόχρονα (π.χ. iPhone, iPad και AirPods), είχε ανακοινωθεί το 2017 μαζί με το iPhone X και στη συνέχεια η τύχη του… αγνοείτο. Τώρα η Apple παραδέχθηκε ότι η συσκευή δεν θα κυκλοφορήσει στην αγορά και ζήτησε συγνώμη από τους καταναλωτές της που το περίμεναν τόσο καιρό.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Νταν Ρίτσιο δήλωσε ότι "μετά από μεγάλη προσπάθεια καταλήξαμε ότι το AirPower δεν θα ικανοποιούσε τις υψηλές προδιαγραφές που έχουμε και έτσι ακυρώσαμε αυτό το σχέδιο. Ζητάμε συγνώμη από τους καταναλωτές που περίμεναν την κυκλοφορία του. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το μέλλον είναι ασύρματο και δεσμευόμαστε ότι θα προωθήσουμε την ασύρματη εμπειρία ακόμη περισσότερο".

Η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες γιατί αναγκάσθηκε να ακυρώσει το AirPower, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του BBC και του πρακτορείου Reuters, η συσκευή υπερθερμαινόταν. Δεν είναι ακόμη σαφές πότε η Apple θα επιχειρήσει ξανά να αναπτύξει ένα τέτοιο προϊόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ