Google κατά... τροφικής δηλητηρίασης

NEWSROOM
Στομαχόπονος
Φωτό: Shutterstock

Κατά της τροφικής δηλητηρίασης στρέφεται η Google η οποία από εδώ και πέρα θα είναι σε θέση να σας συμβουλεύει πώς να την αποφύγετε!

Όχι, δεν εννοούμε το «Google Search» μέσω του οποίου θα μπορούσατε να ψάξετε ποια μανιτάρια να καταναλώσετε άφοβα ή πόσο λεμόνι να βάλετε στα μύδια, αλλά μια καινοτόμο εφαρμογή του γνωστού κολοσσού, η οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμη και θα είναι σε θέση να σας πει ποια εστιατόρια να αποφύγετε χάρη σε έναν αλγόριθμο που εντοπίζει «σφάλματα» στην ασφάλεια των τροφίμων σε κοντινές περιοχές σε πραγματικό χρόνο.

Η τεχνογνωσία της Google ενώθηκε με τις εξειδικευμένες δυνατότητες μελέτης και τη φερεγγυότητα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, εφαρμόζοντας μια τεχνολογία στο Σικάγο και το Λας Βέγκας για να εντοπίζει τις αναζητήσεις χρηστών για «στομαχόπονους» ή «διάρροιες» και στη συνέχεια να τα διασταυρώσει με το ιστορικό τοποθεσίας των χρηστών- ειδικά τα πρόσφατα εστιατόρια ή άλλα σχετιζόμενα με τρόφιμα καταστήματα.

Στη συνέχεια, επιθεωρητές υγείας επισκέφθηκαν πολλά εστιατόρια, ορισμένα από τα οποία χαρακτηρίστηκαν από την εφαρμογή της Google ως «δυνητικά μη ασφαλή», ενώ και άλλα που θεωρούντο «ακατάλληλα» έπειτα από καταγγελίες των καταναλωτών, χωρίς οι επιθεωρητές να γνωρίζουν ποια εστιατόρια ανήκουν σε ποια κατηγορία.

Διαπιστώθηκε ότι το συνολικό ποσοστό στις δύο πόλεις μη ασφαλών εστιατορίων που εντοπίστηκαν από την τεχνολογία της Google έφτανε το 52,3%, την ώρα που το συνολικό ποσοστό εντοπισμού μη ασφαλών εστιατορίων μέσω συνήθων επιθεωρήσεων στις δύο πόλεις ήταν 22,7%.

Ο επικεφαλής ερευνητής της Google, Εβγκένι Γκαμπρίλοβιτς, σημείωσε ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του σημαντικού προβλήματος των τροφικών ασθενειών.

ΣΧΕΤΙΚΑ