Μετά από τέσσερα χρόνια, η Apple βγάζει νέο iPod

Φωτο: Shutterstock

Πολλοί θεωρούν το iPod ξεπερασμένο, ωστόσο το μικρότερο μέγεθός του και η χαμηλότερη τιμή του προσελκύουν πολλούς αγοραστές, στους οποίους αρέσουν οι συγκεκριμένες λειτουργίες που προσφέρει. Εξ άλλου, σύμφωνα και με δηλώσεις του ίδιου του διευθύνοντος συμβούλου του τεχνολογικού κολοσσού, τα iPhone έχασαν το τελευταίο διάστημα μερίδιο αγοράς εξ αιτίας και της αυξημένης τιμής τους.

Στα καλύτερά του το 2008, το iPod είχε πουλήσει πάνω από 55 εκατομμύρια συσκευές, ενώ από το 2013, η Apple σταμάτησε να δίνει στη δημοσιότητα τις πωλήσεις, καθώς τότε είχαν πουληθεί λιγότερα από 20 εκατ. συσκευές. Τα iPod δε βρίσκονται πλέον στην πρώτη σελίδα της Apple ούτε προωθούντα στα Apple Stores, ωστόσο συνεχίζουν να προσελκύουν ένα άκρως επιλεκτικό κοινό.

Έτσι, το νέο iPod touch που βγήκε στην αγορά διαθέτει μία μικρή αναβάθμιση του λογισμικού. Θα τρέχει με τσιπ A10 Fusion chip, το οποίο είναι λίγο παλιότερο από τα τσιπ που τρέχουν τα τελευταία iPhone. Το A10 Fusion chip υπάρχει στα iPhone 7, οπότε είναι ήδη τριών ετών, όμως είναι ταχύτερο από το A8, το οποίο βρισκόταν στην έκδοση του iPod του 2015.

Η αναβάθμιση αυτή σημαίνει ότι το νέο iPod είναι «δύο φορές ταχύτερο» από το προηγούμενο, τονίζει ο Γκρεγκ Βόσνιακ, αντιπρόεδρος της εταιρείας για θέματα μάρκετινγκ.

Επίσης, σημαίνει ότι το νέο iPod μπορεί να υποστηρίξει ομαδικές κλήσεις μέσω FaceTime, καθώς και πολλές άλλες εφαρμογές. Η Apple μάλιστα χρησιμοποιεί το νέο iPod για να προωθήσει τη νέα της υπηρεσία παιχνιδιών, Apple Arcade, που είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Μάρτιο και αναμένεται να είναι διαθέσιμη το επόμενο διάστημα.

Το iPod touch βγαίνει στην αγορά και με μέγιστο χώρο αποθήκευσης τα 256 GB ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών που επιθυμούν μεγάλο χώρο αποθήκευσης για επιπλέον αρχεία μουσικής. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χώρο που έχει βάλει ποτέ η εταιρεία σε iPod.

Στην όψη, το νέο προϊόν είναι παρόμοιο με τα προηγούμενα, είναι πολύ φθηνότερο από το iPhone και βγαίνει σε γκρι, λευκό, χρυσό, μπλε, ροζ και κόκκινο.

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ