Τα ρομπότ που θα αλλάξουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020

NEWSROOM
Τα ρομπότ που θα αλλάξουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020
Φώτο: Toyota

Με την επωνυμία «Tokyo 2020 Robot Project», η Toyota παρουσίασε μια σειρά επτά ρομπότ τα οποία σχεδιάστηκαν ειδικά για τους Ολυμπιακούς και Παρολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν του χρόνου στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Από τις παιχνιδιάρικες μασκότ των αγώνων - Μιραϊτόουα και Σομέιτι – έως ρομπότ που προσφέρουν βοήθεια, η πρωτοβουλία της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι αφιερωμένη στον στόχο «κινητικότητα για όλους».

Το πρότζεκτ θα ξεδιπλωθεί κατά τη διάρκεια των Αγώνων, με τις μασκότ Μιραϊτόουα και Σομέιτι να προσφέρουν ευκαιρίες διασκέδασης καθώς θα έρχονται σε επαφή με τα πλήθη. Παράλληλα, το ανθρωπόμορφο ρομπότ T-HR3 έχει σχεδιαστεί για να επικοινωνεί με τους ίδιους τους αθλητές ενώ το T-TR1 είναι το εξ αποστάσεως ρομπότ επικοινωνίας με στόχο να μεταδίδει σε θεατές σε όλον τον κόσμο πλάνα από τα αγωνίσματα.

Έχοντας κατά νου τον στόχο «κινητικότητα για όλους», το ρομπότ παροχής βοήθειας σε ανθρώπους, HSR και το ρομπότ παροχής βοήθειας σε θέματα ντελίβερι, DSR θα συμβάλλουν κατά τη διάρκεια των Αγώνων οδηγώντας θεατές στις θέσεις τους και κάνοντάς τους να αισθάνονται πιο άνετα μεταφέροντας αναψυκτικά τα οποία οι θεατές θα έχουν παραγγείλει από τάμπλετ. Τέλος, το ρομπότ παροχής βοήθειας στο τερέν των γηπέδων, FSR θα βοηθά μαζεύοντας αντικείμενα τα οποία έχουν πεταχτεί κατά τη διάρκεια των αγωνισμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ