Επισπεύδεται το κλείσιμο του Google+

NEWSROOM
Google Plus

Επισπεύδεται η διαδικασία για το κλείσιμο του Google+ μετά από νέα διαρροή που επηρέασε πέραν των 52 εκατομμυρίων χρηστών.

Η Google εντόπισε μία νέα διαρροή προσωπικών δεδομένων από την υπηρεσία Google+, με αποτέλεσμα να επισπεύσει κατά τέσσερις μήνες το κλείσιμο της υπηρεσίας για τους καταναλωτές.

Η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet, επρόκειτο να κλείσει το Google+ τον Αύγουστο του 2019, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα άλλαξε για τον ερχόμενο Απρίλιο.

Σε ανακοίνωση της Google, αναφέρεται ότι από το νέο πρόβλημα ασφαλείας στην υπηρεσία της επηρεάστηκαν συνολικά 52,5 εκατομμύρια χρήστες.

Επίσης, αναφέρεται ότι εξωτερικοί προγραμματιστές εφαρμογών απέκτησαν πρόσβαση σε δεδομένα αυτών των χρηστών όπως το όνομά τους, η διεύθυνση email, το επάγγελμα και η ηλικία τους.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Wall Street Journal αποκάλυψε ότι τα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών της υπηρεσίας Google+ εκτέθηκαν σε κίνδυνο την περίοδο μεταξύ του 2015 και του Μαρτίου του 2018.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με την Google, το πρόβλημα υπήρξε μόλις για έξι ημέρες, μεταξύ 7 και 13 Νοεμβρίου.

Η Google ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις πως οι προγραμματιστές εφαρμογών που κατά λάθος είχαν αυτή την πρόσβαση για έξι ημέρες τη γνώριζαν ή τη χρησιμοποίησαν κακόβουλα».

Σε κάθε περίπτωση, το Google+ πρόκειται πλέον να κλείσει για τους καταναλωτές.

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ