iPhone 13: Καλύτερη κάμερα, μεγαλύτερη μπαταρία -Τι λένε τα πρώτα Reviews για το νέο μοντέλο της Apple

Πριν από περίπου δέκα μέρες η Apple παρουσίασε το iPhone 13 σε όλες του τις εκδώσεις και ήδη οι πρώτοι reviewers έχουν μοιραστεί τις εντυπώσεις τους. Πολλοί από αυτούς στάθηκαν στην μεγαλύτερη μπαταρία που επιτρέπει στους χρήστες μεγαλύτερη αυτονομία, που ήταν ίσως ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα όσων είχαν iphone στο παρελθόν.

Όπως προκύπτει, σημαντικό update έχει γίνει στις κάμερες και στην οθόνη που δίνει καλύτερες γωνίες θέασης. Κάτι που επίσης δεν έχει περάσει απαρατήρητο είναι το νέο Α15 τσιπ που κάνει 50% ταχύτερο τον επεξεργαστή και 30% ταχύτερα γραφικά.

Μεγάλη διαφορά στην μπαταρία, δεν αλλάζει το size της οθόνης

Η μπαταρία του iPhone 13 προσφέρει 2.5 περισσότερες ώρες σχετικά με το iPhone 12, ενώ την ίδια ώρα το iPhone mini 90 λεπτά επιπλέον σε σχέση με τον προκάτοχο του. Οι διαστάσεις της Super Retina XDR οθόνης δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

Τα Pro και Pro Max, τα οποία είναι φτιαγμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, φοράνε οθόνες 6.1 και 6.7 ιντσών αντίστοιχα. Το iPhone 13 και iPhone 13 Mini παραμένουν με οθόνες 5.4 και 6.1. Τα ακριβά μοντέλα της σειράς (Pro και Pro Max) θα είναι διαθέσιμα σε τέσσερα χρώματα. Γραφίτη, χρυσό, ασημένιο και σιέλ. To iPhone 13 και iPhone 13 mini θα κυκλοφορήσει σε πέντε χρώματα. Σε ροζ, μπλε, γκρι midnight, άσπρο Starlight, και κόκκινο.

Δείτε τι λενε μερικοί από τους καλύτερους reviewers για το iPhone 13

The Wall Street Journal

Η Γιοάνα Στερν, της Wall Street Journal αναφέρει ότι και οι τέσσερεις εκδώσεις έχουν «αξιοσημείωτες βελτιώσεις», όπως για παράδειγμα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ωστόσο η ίδια δημοσιογράφος δεν φαίνεται να έμεινε ευχαριστημένη από τις αναβαθμίσεις που υποσχέθηκε ότι θα φέρει η Apple στις κάμερες των νέων μοντέλων.

«Τα αποτελέσματα δεν ήταν αρκετά διαδραστικά ώστε κάποιος με iPhone 12 να χρειαστεί ή να θελήσει ένα iPhone 13», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η διαφορές στις φωτογραφίες δεν φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού. «Σε σύγκριση με ένα iPhone XR ή με το iPhone 11 ; Εκεί ναι υπάρχει μεγάλη διαφορά» κατέληξε.

CNet

Ο Πάτρικ Χόλαντ που γράφει για λογαριασμό του Cnet έδειξε να εντυπωσιάζεται από την λειτουργία Cenematic στο iPhone 13 και ειδικότερα στο Pro. «Αυτό που κάνει το βίντεο συναρπαστικό είναι ότι όλα, εκτός από το θέμα του βίντεο, είναι εκτός εστίασης».

Ο Χόλαντ έκανε ιδική μνεία για το iOS 15 στις συσκευές pro, σημειώνοντας ότι προσθέτει μια σειρά από δυνατότητες», ήταν τα λόγια του.

The New York Times

Ο Μπράιαν Κεν τον Times της Νέας Υόρκης υποστήριξε ότι μιλάμε για ένα από τα μικρότερα update σε iPhone τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα τονίζει ότι το νεότερο iPhone είναι μόλις 10% καλύτερο με τον προκάτοχο του. Ωστόσο ο Κεν έμεινε ευχαριστημένος με την απόδοση της κάμερας και ειδικότερα σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλοι reviwers σε κορυφαία σάιτς, όπως στο TechCrunch και στο The Verge, έμειναν ευχαριστημένοι από την απόδοση των καμερών και της ζωής της μπαταρίας των νέων μοντέλων, αλλά θα ήθελαν περισσότερες αναβαθμίσεις σε σχέση με το iPhone 12.

To iPhone 13 θα κυκλοφορήσει στις 24 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να έρθει στη χώρα μας τον Οκτώβριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ