Η Google προσλαμβάνει γυναίκες για να σχεδιάσουν εφαρμογές

NEWSROOM
Η Google προσλαμβάνει γυναίκες για να σχεδιάσουν εφαρμογές
Φώτο: Shutterstock

Με τις γυναίκες να αποτελούν ένα δυναμικό μέρος της αγοράς βιντεοπαιχνιδιών που έχει τις δυνατότητες μεγάλης επέκτασης, η Google προσκάλεσε χιλιάδες έφηβες να σχεδιάσουν παιχνίδια που θα ήθελαν να δουν στον κόσμο του διαδικτύου.

Ο διαγωνισμός Change the Game Design ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη, για όσες κοπέλες ήθελαν να φτιάξουν την δικιά τους εφαρμογή. Πλέον μερικά από αυτά βρίσκονται ήδη προ των πυλών για το Google Play των Android κινητών και τάμπλετ. Μια ομάδα υπαλλήλων της Google αποφάσισε για τη νικήτρια, που ήταν μια 16χρονη από το Βανκούβερ, κερδίζοντας μια υποτροφία ύψους 10.000 δολαρίων και 15.000 δολάρια για το σχολείο της.

Το παιχνίδι της με το όνομα «Mazu» αφορά τις περιπέτειες μιας νέας κοπέλας σε ένα δάσος που εγκυμονούν πολλοί – και απρόβλεπτοι – κίνδυνοι.

Άλλα παιχνίδια που βρέθηκαν στις κορυφαίες προτιμήσεις ήταν το «The Other Realm», ένα παιχνίδι παζλ αυτοπροσδιορισμού που αναπτύχθηκε από την 14χρονη Λίλι και το «Palette» από την Λάουρεν, 17, που περιγράφεται ως παιχνίδι για «τον αιώνιο αγώνα κάθε καλλιτέχνη: η εύρεση του σωστού χρώματος.

Η Google υποκινήθηκε από το γεγονός ότι ενώ οι μισοί παίκτες κινητών παιχνιδιών είναι γυναίκες, μόνο το ένα τέταρτο των γυναικών δημιουργεί αυτά τα παιχνίδια.

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ