Μειώνει (ξανά) την παραγωγή iPhone η Apple

Φωτό: Shutterstock

Η Apple θα μειώσει την παραγωγή των τριών νέων μοντέλων iPhone κατά 10% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Nikkei Asian Review.

Την περασμένη εβδομάδα, η τιμή της μετοχής της Apple διολίσθησε στην αμερικανική αγορά, μετά την ανακοίνωση των απογοητευτικών πωλήσεων iPhone και του χαμηλού τζίρου που αναμένεται να ανακοινώσει ο τεχνολογικός κολοσσός κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Το Nikkei Asian Review αποκαλύπτει ότι η Apple έχει ζητήσει τους τελευταίους δύο μήνες από τους προμηθευτές της να μειώσουν την παραγωγή που έχουν προγραμματίσει για τα μοντέλα iPhone XR, XS και XS Max. Όπως τονίζει τα αιτήματα προς τους προμηθευτές είχαν γίνει πριν την ανακοίνωση της περασμένη εβδομάδας, που έστειλε τη μετοχή της εταιρείας στα τάρταρα.

Σύμφωνα πάντα με το Nikkei Asian Review, η νέα κίνηση της Apple θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η παραγωγή iPhone κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 από τα 47 με 48 εκατομμύρια νέες συσκευές στα 40 με 43 εκατομμύρια νέες συσκευές, δηλαδή κατά πάνω από 20% σε ετήσια βάση.

Η Apple δεν έκανε καμία ανακοίνωση για το θέμα.

TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ