Άγιος Βαλεντίνος: Το ξεχωριστό Google Doodle -Τονίζει τη χημεία πίσω από την αγάπη

NEWSROOM
google-doodle-valentinos11.jpg

Αφιερωμένο στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι το σημερινό Google Doodle.

Το Google Doodle είναι ένα προϊόν της Google που εμφανίζεται προσωρινά σε ειδικές περιπτώσεις στη θέση του μόνιμου λογότυπου της Google στην αρχική σελίδα. Το doodle σηματοδοτεί όλα τις σημαντικές γιορτές φεστιβάλ, ανθρώπους, επιτεύγματα και διακοπές.

Ένα διαφορετικό Google Doodle για τον Άγιο Βαλεντίνο

Τη σημερινή ημέρα που είναι του Αγίου Βαλεντίνου, γιορτάζοντας την ουσία της αγάπης μέσα από έναν επιστημονικό φακό, η Google παρουσίασε ένα διαδραστικό Doodle που επικεντρώνεται στη δημιουργία «διατομικών δεσμών».

Η δημοσίευση διευκρινίζει τη χημεία πίσω από αυτό, δηλώνοντας ότι τα διατομικά μόρια σχηματίζονται μέσω ενός δεσμού μεταξύ δύο ατόμων. Η εξήγηση τονίζει περιπτώσεις όπως το H2 (αέριο υδρογόνο), όπου ο δεσμός εμφανίζεται μεταξύ πανομοιότυπων στοιχείων, και το HCL (υδροχλώριο), όπου περιλαμβάνει δύο διαφορετικά στοιχεία.

Υπογραμμίζοντας την αρχή σύμφωνα με την οποία «τα αντίθετα έλκονται», η δημοσίευση τονίζει ότι μπορούν να δημιουργηθούν δεσμοί μεταξύ στοιχείων με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Το διαδραστικό Doodle, που αποκαλείται επίσης παιχνιδιάρικα "Cu Pd", προσφέρει στους λάτρεις την ευκαιρία να επιλέξουν το στοιχείο που προτιμούν, και στη συνέχεια τους οδηγεί σε μια σειρά από συναρπαστικά παιχνίδια.

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου, είναι αφιερωμένη στον ρομαντισμό και υπογραμμίζει τη σημασία των στενών σχέσεων. Η προέλευσή της είναι συνυφασμένη με διάφορες ιστορίες, συμπεριλαμβανομένης της ρωμαϊκής γιορτής της Lupercalia, μια τελετουργία που επικεντρώνεται στο παντρολογήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ