Η κυβέρνηση Μπάιντεν επιδοτεί την Samsung με 4,6 δισ. δολάρια

NEWSROOM
Ημιαγωγός της Samsung
Ημιαγωγός της Samsung / Φωτογραφία shutterstock

Η Samsung θα λάβει σημαντικά κεφάλια για να συνεχίσει να δημιουργεί ημιαγωγούς στις ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα παρέχει κρατική επιχορήγηση ύψους έως και 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην νοτιοκορεάτικη Samsung για να επεκτείνει την παραγωγή των μικροτσιπ της στο Τέξας. Αυτή η κίνηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας των ΗΠΑ να αυξηθεί η παραγωγή ημιαγωγών εντός της χώρας.

Η χρηματοδότηση, από τον νόμο «Chips and Science Act», θα ενισχύσει την παραγωγή τσιπ για την αεροδιαστιμική, την αμυντική βιομηχανία και την αυτοκινητοβιομηχανία, ενισχύοντας παράλληλα την εθνική ασφάλεια, δήλωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης. «Η επιστροφή της παραγωγής τσιπ υψηλής τεχνολογίας στην Αμερική είναι σημαντικό κεφάλαιο για τη βιομηχανία των ημιαγωγών μας», δήλωσε η Οικονομική σύμβουλος του Λευκού Οίκου Lael Brainard.

Η επιδότηση θα στηρίξει δυο εγκαταστάσεις παραγωγής τσιπ, ένα ερευνητικό κέντρο και μια εγκατάσταση συναρμολόγησης, δήλωσε η υπουργός Εμπορίου Gina Raimondo. Θα επιστρέψει επίσης στη Samsung να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις ημιαγωγών της στο Όστιν του Τέξας, υποστήριξε η Raimondo.

«Αυτές οι επενδύσεις θα επιτρέψουν στις ΗΠΑ να ηγηθούν και πάλι παγκοσμίως όχι μόνο στον σχεδιασμό ημιαγωγών, οπού τώρα ηγούμεθα, αλλά και στην παραγωγή, την έρευνα και την ανάπτυξη», κατέληξε η Raimondo.

Η Samsung αναμένεται να επενδύσει περίπου 45 δισεκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή και επέκταση των εγκαταστάσεων της στο Τέξας μέχρι το τέλος της δεκαετίας, δήλωσαν ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Οι αμερικανικές επενδύσεις στην παραγωγή των ημιαγωγών έχουν ως στόχο να μειώσουν την εξάρτηση από την Κίνα και την Ταϊβάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ