Περιφέρεια Κρήτης: Ενημερωτικές δράσεις για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

NEWSROOM
Ενα κορίτσι μπροστά στον υπολογιστή του
Φωτογραφία: AP Images

Αντίστοιχες ενημερωτικές δράσεις για την ΠΕ Χανίων προγραμματίζονται και θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ενημερωτικές δράσεις για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, τους διαδικτυακούς κινδύνους και τις πρακτικές αντιμετώπισής τους, πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης, το Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας και η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης, στο πλαίσιο του «Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης Κρήτης για την Ισότητα των Φύλων 2023-2025», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από 23 έως και 27 Απριλίου 2024, από τον ψυχολόγο της Διεύθυνσης Δρ. Γεώργιο Νάκο, σε συνεργασία με Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Αντίστοιχη ενημέρωση θα γίνει στα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης στην ΠΕ Ρεθύμνου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων και Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης.

Η θεματολογία των ενημερωτικών δράσεων βασίζονται σε υποθέσεις που έχει χειριστεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αφορούν διαδικτυακό εξαναγκασμό και εκφοβισμό, διαδικτυακή παραπλάνηση μέσα από λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και διαδικτυακών παιχνιδιών, ψεύτικους διαδικτυακούς λογαριασμούς, προκλήσεις μέσω διαδικτύου, εκδικητική πορνογραφία και στοχοποίηση θυμάτων στον πραγματικό κόσμο και διαδικτυακές απάτες.

Πρόγραμμα ενημερωτικών δράσεων

 • Δευτέρα 22/4, 6:00-9:00μμ, Επιμελητήριο Λασιθίου. Ανοικτή ενημερωτική δράση, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου.
 • Τρίτη, 23/4, 9:30 πμ-12:00μμ. Δημοτικό Σχολείο Γουβών. Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις μαθήτριες και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γουβών.
 • Τρίτη, 23/4, 6:00-9:00 μμ. Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Λυκείου Γουβών. Ανοικτή ενημερωτική δράση, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Γουβών.
 • Τετάρτη, 24/4, 10:00 πμ-12:00 μμ. Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Τζερμιάδων. Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις μαθήτριες και τους μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Τζερμιάδων.
 • Τετάρτη, 24/4, 1:00-2:00 μμ. Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Τζερμιάδων. Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις/τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Τζερμιάδων.
 • Τετάρτη, 24/4, 6:00-9:00 μμ. Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Τζερμιάδων. Ανοικτή ενημερωτική δράση, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Τζερμιάδων.
 • Πέμπτη, 25/4, 9:00-11:00πμ και 11:00 πμ-1:00 μμ. Δημοτικό Θέατρο Περάματος. Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις μαθήτριες και τους μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου Περάματος.
 • Πέμπτη, 25/4, 6:00-8:00 μμ. Δημοτικό Θέατρο Περάματος. Ανοικτή ενημερωτική δράση, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Περάματος.
 • Παρασκευή, 26/4, 8:30-10:30 πμ. Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΕ Ρεθύμνου. Εκπαιδευτική δράση για τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.
 • Παρασκευή, 26/4, 11:00-1:00 μμ. Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Γυμνασίου Επισκοπής Ρεθύμνου. Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις μαθήτριες και τους μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου Επισκοπής.
 • Παρασκευή, 26/4, 6:00-9:00μμ. Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Γυμνασίου Επισκοπής Ρεθύμνου. Ανοικτή ενημερωτική δράση, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Επισκοπής.

Αντίστοιχες ενημερωτικές δράσεις για την ΠΕ Χανίων προγραμματίζονται και θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ