Η απόλυτη σύγκριση μεταξύ Samsung S10+ και iPhone XS Max

Η νέα σειρά Samsung Galaxy S10, θα αποτελείται από τέσσσερα διαφορετικά μοντέλα τηλεφώνων. Το S10e, το S10, S10+ και S10 5G, με τα τρία πρώτα να βγαίνουν προς πώληση τον Μάρτιο και το S10+ να αποτελεί την ναυαρχίδα, μέχρι να βγει το S10 για τα δίκτυα 5G.

Η ύπαρξη τριών τουλάχιστον μοντέλων σε κάθε νέα σειρά δείχνει πως γίνεται μόδα, με τα S10e, S10 και S10+ να αποτελούν την απάντηση της Samsung στην Apple και τα XR, XS και XS Max. Παρά την κοντινή απόσταση στα ονόματα των συσκευών, υπάρχουν αρκετά σημαντικές διαφορές μεταξύ των δυο κορυφαίων εταιρειών που ανταγωνίζονται για την προτίμηση των πελατών, σχολιάζει το Bloomberg σε μία σύγκριση μεταξύ των προτάσεων των δύο μεγάλων ανταγωνιστών στον τομέα των smartphones.

Σχεδιασμός και φωτογραφία

Οι καλές φωτογραφίες είναι απαραίτητες για τα κορυφαία τηλέφωνα. Η Samsung έχει εξοπλίσει το S10+ με τρεις κάμερες (η μια για κοντινά, μια για συνηθισμένες λήψεις και μια ultra-wide για μεγάλα τοπία). Το iPhone από την πλευρά του έχει δυο φακούς που μπορεί να φαίνεται σαν μειονέκτημα, η αλήθεια είναι όμως πως ο αριθμός των φακών μόνο δεν καθορίζουν την ποιότητα της φωτογραφίας, και η Apple πάντα προτιμούσε την ποιότητα παρά την ποσότητα.

Από την πλευρά του το S10+ έχει μια εντυπωσιακή οθόνη 6.4 ιντσών, αλλά το iPhone XS Max είναι ελαφρώς μεγαλύτερο στις 6.5 ίντσες. Παράλληλα η συνηθισμένη «εγκοπή» που βρίσκεται στο πάνω μέρος των iPhone και έχει υιοθετηθεί από πολλές εταιρείες, δεν υπάρχει στα Samsung. Στα S10+ υπάρχει μια μικρή οπή για την μπροστινή κάμερα που δίνει ένα ασύμμετρο ύφος στην οθόνη, αλλά αυξάνει παράλληλα και τον ωφέλιμο χώρο της.

Ένας από τους λόγους που η Apple συμπεριλαμβάνει μια μεγαλύτερη εγκοπή στα μοντέλα της είναι επειδή εκεί φιλοξενείται ο εξοπλισμός για την αναγνώριση προσώπου. Η FaceID τεχνολογία χρειάζεται πολλούς αισθητήρες για να λειτουργεί και προς το παρόν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο στην εμπρόσθια πλευρά της συσκευής.

Η Samsung δεν αγνοεί το θέμα ασφάλειας, καθώς η ίδια έχει τοποθετήσει μηχανισμό για την ανάγνωση δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη. Χρησιμοποιεί υπερήχους για να διακρίνει τα κενά μεταξύ των αυλακώσεων στα δάχτυλα του χρήστη, με την Samsung να σημειώνει πως αυτό είναι πιο ασφαλές από τους κλασσικούς αισθητήρες.

Αν, λοιπόν, είστε ευχαριστημένοι με το να χρησιμοποιείτε τα δαχτυλικά σας αποτυπώματα, τότε σημαίνει πως θα έχετε μεγαλύτερη ωφέλιμη οθόνη και μπορείτε να επιλέξετε το S10. Αλλιώς θα πρέπει να θυσιάσετε μερικά pixel για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το πρόσωπο σας, ως το μόνο μέσο ταυτοποίησης στο iPhone XS Max.

Εφαρμογές και Επιδόσεις

Τόσο το iPhone XS Max όσο και το Galaxy S10+ μπορούν να φορτιστούν ασύρματα, όμως η Samsung έδωσε στα μοντέλα της και τη δυνατότητα της αντίστροφης φόρτισης, ώστε να «δίνουν» ενέργεια σε άλλες συσκευές.Θεωρητικά μπορείτε να φορτίσετε το iPhone του συναδέλφου σας με το να το τοποθετήσετε επάνω στο S10+, όμως η Samsung σημειώνει πως αυτή η εφαρμογή είναι κυρίως για να φορτίζονται αξεσουάρ όπως ακουστικά και smartwatch.

Η Samsung επίσης έχει την πρωτοκαθεδρία στην χωρητικότητα, με το S10+ να έρχεται με δυνατότητα εσωτερικής αποθήκευσης μέχρι και 1 Terrabyte που είναι η διπλάσια από τα 512 GB που προσφέρει το iPhone XS Max.

Όμως τα S10+ υποστηρίζουν επίσης και κάρτες microSD που φτάνουν μέχρι τα 512 GB, που σημαίνει οτι μπορούν να έχουν τον τριπλάσιο αποθηκευτικό χώρο από την ναυαρχίδα των iPhone, και ακόμα και των περισσότερων πανάκριβων MacBook Pro της Apple.

Στο ζήτημα των επιδόσεων, το μοντέλο της Apple χρησιμοποιεί το δικό του A12 bionic chip που έχει εξαπύρηνο επεξεργαστή, ενώ της Samsung χρησιμοποιεί οκταπύρηνο επεξεργαστή. Ιστορικά βέβαια ο μοναδικός σχεδιασμός σιλικόνης που χρησιμοποιεί η Apple σε συνδυασμό με το λειτουργικό iOS και το λογισμικό της συσκευής είναι που δίνει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της.

Τιμή και ετυμηγορία

Τα δυο αυτά μοντέλα αποτελούν από τα πιο ακριβά του είδους τους και θεωρούνται ηγετικές παρουσίες στην κατηγορία τους, και στο χαρτί είναι αδιαμφισβήτητα η κορυφαία προσπάθεια που έχει κατατεθεί από τα σχεδιαστικά τμήματα των εταιρειών τους. Το να αγοράσει κάποιος ένα από τα δυο μοντέλα, ισοδυναμεί με την αγορά του καλύτερου κινητού στο κόσμο.

Όσο για τον καταναλωτή που βρίσκεται στη σκέψη αν θα πρέπει να «αλλαξοπιστήσει» από τον έναν κατασκευαστή και να πάει στον ανταγωνιστή, θα είναι μια ανταλλαγή μεταξύ «εγκοπής» και «τρύπας» στην οθόνη, αναβαθμισμένη αναγνώριση προσώπου εναντίον ανάγνωση αποτυπώματος, όπως επίσης και ένα ενιαίο ενσωματωμένο σύστημα λογισμικού-συσκευής ή να υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης. Φυσικά βέβαια από τα μεγαλύτερα διλήμματα είναι το iOS εναντίον Android που αποτελούν τα οικοσυστήματα των συσκευών και διαδραματίζουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο για να παραμείνει πιστός ένας πελάτης.

Πάντως για τους καταναλωτές που αναζητούν να αγοράσουν ένα πραγματικά διαφορετικού τύπου κινητό, τότε θα πρέπει να κοιτάξουν το Samsung Galaxy Fold που μπορεί να ξεδιπλωθεί και να γίνει ένα πρωτοποριακό tablet 7,3 ιντσών, προσθέτει το Bloomberg.

ΣΧΕΤΙΚΑ