Όχημα της Toyota θα τρέχει στη Σελήνη!

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Toyota ετοιμάζεται να σπάσει ένα ακόμη σύνορο με τα διαστημικά οχήματα της.

Η Ιαπωνική Διεύθυνση Εξερεύνησης του Διαστήματος, η αντίστοιχη ιαπωνική NASA, ενώνει δυνάμεις με τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων της χώρας για να δημιουργήσει ένα εξάτροχο αυτόνομο μεταφορικό όχημα που θα μπορεί να μεταφέρει δυο ανθρώπους σε μια απόσταση τουλάχιστον 10.000 χιλιομέτρων.

Στόχος να προσγειωθεί το όχημα στο Φεγγάρι μέχρι το 2029, ενώ η καινοτόμα τεχνολογία καυσίμων της Toyota θα χρησιμοποιηθεί για την ενέργεια του οχήματος.

Το όχημα θα έχει μέγεθος όσο περίπου δυο μίνι-φορτηγά, μήκους έξι μέτρων περίπου και 13 τμ εσωτερικού χώρου. Θα μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον δυο άτομα που θα μπορούν να βγάλουν τις στολές τους και να λειτουργούν κανονικά, όσο θα εξερευνούν την επιφάνεια του Φεγγαριού, σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Toyota, Σιγέκι Τεράσι.

Το όχημα θα χρησιμοποιεί τις ακτίνες του ήλιου και κυψέλες καυσίμων για να παράγει και να αποθηκεύει την ενέργεια. Θα προσγειωθεί στο Φεγγάρι πριν φτάσει η ανθρώπινη αποστολή για να το οδηγήσει. Το σχέδιο προβλέπει πως το όχημα θα χρησιμοποιηθεί σε τέσσερις διαφορετικούς τομείς έρευνας μέχρι να φτάσει στους αστροναύτες για να το οδηγήσουν.

Από την πλευρά του ο αστροναύτης Κοϊτσι Ουακάτα, που πέταξε με το διαστημικό λεωφορείο της NASA και υπηρέτησε ως ο πρώτος Ιάπωνας διοικητής του ISS, δήλωσε πως «είναι ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο και έχουμε μεγάλες ελπίδες για την τεχνολογία της Toyota».

Η ανακοίνωση ήρθε την περίοδο που η Κίνα εντείνει τις διαστημικές της προσπάθειες, δαπανώντας 8 δισ. δολάρια ετησίως, και μετά την παγκόσμια πρωτιά του κινεζικού δράκου να προσσεληνώσει το πρώτο ανθρώπινο αντικείμενο στην αθέατη πλευρά του Φεγγαριού. Την ίδια στιγμή και ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε την προσέγγιση του σκάφους της Space X στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αναδεικνύοντας τις τεράστιες δυνατότητες που κρύβονται στο Διάστημα.

Μην ξεχνάμε πως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του χρόνου σχεδιάζει επίσης την δημιουργία του πρώτου ηλιακού πάρκου στο Διάστημα, όπως και την αποστολή οχήματος στον Άρη μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η Toyota για χρόνια κατασκευάζει ρομπότ που είναι σχεδιασμένα για να εκτελούν δουλειές του νοικοκυριού και να βοηθούν ανθρώπους που έχουν προβλήματα μετακίνησης.

Πλέον θα χρησιμοποιήσει όλη την τεχνογνωσία που διαθέτει για την εξερεύνηση του διαστήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ