ΚΙΝΑ

Η σημαία της Κίνας

Κίνα: Ετήσια αύξηση 18,7% κατέγραψαν οι επενδύσεις ODI στο πρώτο τετράμηνο του 2024

Η Κίνα επιτάχυνε τις επενδύσεις της στο εξωτερικό κατά το πρώτο τετράμηνο του 2024, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες, με το Πεκίνο να αφήνει να εννοηθεί ότι ευνοεί την ευρεία εμπλοκή της κινεζικής οικονομίας στο πλαίσιο των επενδυτικών ευκαιριών συνεργασίας της παγκόσμιας αγοράς.
NEWSROOM /
Τα γραφεία της JP Morgan στην Κίνα

Η JP Morgan δεν ξεγράφει την Κίνα - «Πρέπει να δραστηριοποιηθείτε εδώ», λέει στους επενδυτές

Η Κίνα είναι πολύ μεγάλη για να παραγκωνιστεί και οι επενδυτές «πρέπει να δραστηριοποιούνται εκεί», δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Asia Pacific, Sjoerd Leenart, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει αναδειχθεί σε δεύτερη παγκόσμια δύναμη.
NEWSROOM /
Η πόλη Σεντζέν στην Κίνα

Κίνα: Αυξήθηκαν πάνω από 43% οι καταχωρήσεις για πατέντες ευρεσιτεχνίας

Ο αριθμός των πατεντών ευρεσιτεχνίας που κατοχυρώθηκαν επίσημα στην Κίνα κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους κατέγραψε ετήσια αύξηση 43,42%, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αρχή προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων στο Πεκίνο.
NEWSROOM /
kina-elven

Cultural DestiNAtions: Επόμενος προορισμός: Κίνα

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εμπειρίες στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών με προορισμό την Κίνα. Αυτή την φορά ένας πελώριος δράκος κυκλοφορεί «αναστατώνοντας» ταξιδιώτες και επισκέπτες του αεροδρομίου.
NEWSROOM /
Κίνα: Eπιβάλλει κυρώσεις σε αμερικανικές επιχειρήσεις

Κίνα: Eπιβάλλει κυρώσεις σε αμερικανικές επιχειρήσεις

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα κυρώσεις σε βάρος 12 αμερικανικών επιχειρήσεων, ως απάντηση στον «οικονομικό καταναγκασμό» εκ μέρους της Ουάσινγκτον με στόχο κινεζικές εταιρείες καθώς και στην πώληση όπλων στην Ταϊβάν.
NEWSROOM /