Χανιά: Έκτακτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Σούδας

NEWSROOM
Το λιμάνι της Σούδα στον Νομό Χανίων/Φωτογραφία: Shutterstock
Το λιμάνι της Σούδα στον Νομό Χανίων/Φωτογραφία: Shutterstock

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει συνολικά 898 επιβάτες.

Στο λιμάνι της Σούδας στον Νομό Χανίων κατέπλευσε εκτάκτως σήμερα το πρωί, το κρουαζιερόπλοιο «Viking Saturn», λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Λιμενικής Επιτροπής νομού Χανίων, Δημήτρης Βιριράκης, το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει συνολικά 898 επιβάτες και αναμένεται να αναχωρήσει από την Σούδα στις 4 το απόγευμα.

Αυξημένες αφίξεις έναντι του 2023 αναμένονται φέτος

Για το 2024 αναμένονται 142 πλοία εκ των οποίων τα 14 θα προσεγγίσουν στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων και τα υπόλοιπα στη Σούδα. Με βάση τις προαγγελίες των αφίξεων οι περισσότερες αφορούν τον Οκτώβριο καθώς υπάρχουν 25 προαγγελίες και ακολουθεί ο Μάιος με 19 , ο Ιούνιος με 17 και ο Ιούλιος με 17 αφίξεις.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Χανίων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος Δημήτρης Βιριράκης , ο απολογισμός για το 2023 ήταν θετικός καθώς στο λιμάνι της Σούδας πραγματοποιήθηκαν 122 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων με 217.552 επιβάτες και στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων 13 αφίξεις με 4.852 επιβάτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ