Φλουρής (γ.γ. Τουρισμού): «Να εκμεταλλευτεί η Θεσσαλονίκη τη μοναδικότητα και την ιστορία της»

NEWSROOM
Ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη
Ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη/ Φωτογραφία Eurokinissi

Η πόλη να γίνει κέντρο τουριστικής ανάπτυξης για τα Βαλκάνια τόνισε ο γ.γ.
Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης

Την ανάγκη να εκμεταλλευτεί η Θεσσαλονίκη «τη μοναδικότητα και την ιστορία της» ώστε να προσελκύσει περισσότερους και ποιοτικότερους τουρίστες υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Μύρων Φλουρής, σε συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη.

«Στη Θεσσαλονίκη επιθυμούμε κρουαζιέρα με βιώσιμους όρους. Είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε τη μοναδικότητα και την ιστορία της πόλης. Θέλουμε συνεργασία με τους φορείς ώστε να αναπτυχθεί ο εναλλακτικός τουρισμός, ο οινοτουρισμός και η γαστρονομία. Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, το κομμάτι της προβολής ώστε να γίνει η πόλη κέντρο τουριστικής ανάπτυξης για τα Βαλκάνια», τόνισε ειδικότερα ο κ. Φλουρής.

Επισήμανε πως στόχος των φορέων της Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι ο «τουρισμός υψηλού επιπέδου» και αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον επισκεπτών από χώρες του εξωτερικού για τη δημιουργία νέων τουριστικών «όπλων» που θα βασίζονται στην ιστορία, όπως είναι η διαδρομή που ακολούθησε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Ειδικότερα για τα μηνύματα που λαμβάνει το υπουργείο όσον αφορά τη φετινή τουριστική περίοδο, ο Γ.Γ. επισήμανε: «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ποιοτικό και ποσοτικό. Βλέπουμε ότι αναπτύσσονται και άλλοι προορισμοί, κυρίως μικρότερα νησιά».

Ο κ. Φλουρής συμπλήρωσε πως για το υπουργείο Τουρισμού βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα η στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς, όπως είναι οι περιφέρειες και οι δήμοι, ο βιώσιμος τουρισμός και η έλευση τουριστών με προστιθέμενη αξία.

Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα σε επενδυτικά έργα που χρηματοδοτούνται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως είναι για παράδειγμα ο εκσυχρονισμός των μαρίνων με προϋπολογισμό 139 εκατ. ευρώ, οι μελέτες χωροθέτησης για νέες μαρίνες ύψους 20 εκατ. ευρώ, ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των χιονοδρομικών κέντρων της χώρας με 53 εκατ. ευρώ και η ανοιχτή πρόσκληση προς τους δήμους για αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία και ατόμων με κινητικά προβλήματα προς τη θάλασσα με Seatrac.

ΣΧΕΤΙΚΑ