Κεφαλογιάννη: Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας

NEWSROOM
Όλγα Κεφαλογιάννη, υπουργός Τουρισμού
Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη / Φωτογραφία: EUROKINISSI, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανανέωση και επικαιροποίηση της συμφωνίας που είχε υπογραφεί το 2014

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB 2024 στο Βερολίνο, η Υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας Ahmed Al Khateeb και την Υφυπουργό Τουρισμού της χώρας Haifa bint Muhammad Al Saud.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στο περίπτερο της Σαουδικής Αραβίας, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανανέωση και επικαιροποίηση της συμφωνίας που είχε υπογραφεί το 2014, κατά την πρώτη θητεία της κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στο Υπουργείο Τουρισμού.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις επενδύσεις στον τουριστικό τομέα, στην αύξηση των απευθείας πτήσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά και στην εκπαίδευση εργαζομένων.

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας θέλησε να ανταποδώσει την επίσκεψη και μαζί με την Ελληνίδα Υπουργό μετέβησαν στο περίπτερο της Ελλάδας.

Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος της Σαουδικής Αραβίας στη στροφή που κάνει προς τον τουρισμό και τόνισε ότι η χώρα μας επιδιώκει τη σύσφιξη των σχέσεων στον τομέα του τουρισμού με την αύξηση των απευθείας συνδέσεων αρχικά αλλά και με συγκεκριμένο, μακροπρόθεσμο, πλάνο επενδύσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ