Κεφαλογιάννη: Το υπουργείο Τουρισμού εργάζεται συστηματικά για την περαιτέρω ανάπτυξη του οινοτουρισμού

NEWSROOM
Όλγα Κεφαλογιάννη, υπουργός Τουρισμού
Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο Μέγαρο Μουσικής / Φωτογραφία: INTIMENEWS, ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ

«Το ελληνικό κρασί αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα» υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού

Την βούληση του υπουργείου Tουρισμού για την περαιτέρω ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην Ελλάδα εξέφρασε η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη από το βήμα της 1ης Συνεδρίασης του Συμβουλίου Οινοτουρισμού, η οποία έλαβε χώρα στο γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Απευθυνόμενη στην επιστημονική κοινότητα του γεωπονικού πανεπιστημίου αλλά και στα μέλη που απαρτίζουν την επιτροπή σημείωσε ότι αρμόδιο υπουργείο εργάζεται συστηματικά για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του οινοτουρισμού, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη μορφή τουρισμού συμβάλλει ενεργά στην βιωσιμότητα των τουριστικών προορισμών της χώρας.

Η κυρία Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι είναι σε εξέλιξη το έργο της δημιουργίας ενός δικτύου προώθησης και προβολής των αγροτικών προϊόντων και προβολής της γαστρονομίας. Το εν λόγω έργο που γίνεται μέσω του ταμείο ανάκαμψης, η κυρία υπουργός σημείωσε ότι παράλληλα θα υπάρξει και ένας ψηφιακός διαδραστικός χάρτης όπου επιχειρήσεις και προϊόντα θα είναι ανιχνεύσιμες στους ψηφιακούς επισκέπτες.

«Το ελληνικό κρασί αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού και στάθηκε στην σημασία της επιτροπής του οινοτουρισμού, που γίνεται με την συνδρομή του γεωπονικού πανεπιστημίου».

Από την πλευρά του ο πρύτανης του γεωπονικού πανεπιστημίου Σπυρίδων Κίντζιος σημείωσε ότι ο σκοπός του συμβουλίου είναι η επεξεργασία στρατηγικών προτάσεων που θα κατευθυνθούν προς το υπουργείο Τουρισμού προς υλοποίηση. «Βοηθάμε την χάραξη της νέας εποχής του οινοτουρισμού» ανέφερε ο κ. πρύτανης.

Αυτή τη στιγμή η χώρα διαθέτει 1750 οινοποιεία ενώ αυτά με σήμα επισκεψιμότητας ανέρχονται σε 100.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ