Παιδιά και κορωνοϊός: Ο καθηγητής Παρασκευής απαντά στις «SOS» ερωτήσεις

NEWSROOM
παιδιά σε σχολείο ανεβαίνουν σκαλιά
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Έκκληση για τον εμβολιασμό των μαθητών ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς απευθύνει ο Δημήτρης Παρασκευής, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ξεκαθαρίζοντας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή.

Σε μια περίοδο κατά την οποία εντείνεται η ανησυχία ο ιός να «χτυπήσει» φέτος τον παιδικό πληθυσμό, που είναι σε μεγάλο βαθμό ανεμβολίαστος, ο κ. Παρασκευής τονίζει στο iefimerida.gr ότι «οι κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω. Αντιλαμβανόμαστε την επιφυλακτικότητα των γονέων, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή και συνεπώς μπορούν να τα εμπιστευθούν άφοβα για τα παιδιά τους».

Ο ίδιος εξηγεί ότι τα παιδιά διατρέχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο για σοβαρή νόσο COVID-19, αλλά παρ' όλα αυτά ο κίνδυνος δεν είναι μηδενικός. «Αυτός είναι και ένας από τους σημαντικούς λόγους που συστήνεται ο εμβολιασμός στα παιδιά. Γενικότερα, λόγω του χαμηλού κινδύνου για σοβαρή νόσο στα παιδιά δεν αναμένεται ιδιαίτερη επιβάρυνση του ΕΣΥ απ’ αυτές τις ηλικίες», τονίζει.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο iefimerida.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ