Δήμος Γλυφάδας: Τη χρονιά 2026-27 το σχολείο για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

NEWSROOM
Σχολείο / αξιολόγηση εκπαιδευτικών
Φωτογραφία: EUROKINISSI

«Όλα τα βήματα γίνονται με μεγάλη προσοχή, μελετημένα και μεθοδικά, με πολλή και συστηματική δουλειά».

Ένα σχολείο για μαθητές με αυτισμό και νοητική υστέρηση, το οποίο θα στεγάσει τα όνειρα και τις ελπίδες των παιδιών και των οικογενειών τους, αναμένεται να είναι έτοιμο και να λειτουργήσει τη σχολική χρονιά 2026-27.

Αυτό ανακοίνωσε ο Δήμος Γλυφάδας, καθώς οι εργασίες κατασκευής έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η ανέγερση γίνεται στον χώρο όπου στεγαζόταν το παλιό και εγκαταλελειμμένο 2ο Δημοτικό σχολείο, το οποίο γκρεμίστηκε. Η δημοτική Αρχή προχώρησε στη μελέτη, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, βγήκε η οικοδομική άδεια, έγινε διεθνής διαγωνισμός κι έτσι η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε.

Το σχολικό συγκρότημα θα είναι συνολικής επιφάνειας περίπου 4.000 τμ με αίθουσες διδασκαλίας, πισίνα με αποδυτήρια, αίθουσες λογοθεραπείας, κινησιολογίας, φυσιοθεραπείας, ψυχολόγων κι ένα αμφιθέατρο χωρητικότητας 500 ατόμων, που θα χρησιμοποιείται εκτός σχολικού ωραρίου και για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης.

«Είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα που θα ολοκληρώσουμε για την πόλη μας και για τα παιδιά μας. Για να έχουν όλα την εκπαίδευση που τους αξίζει, χωρίς διακρίσεις, εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Αναφέρομαι στο πρώτο και αληθινά ξεχωριστό ειδικό σχολείο στη Γλυφάδα μας. Όλα τα βήματα γίνονται με μεγάλη προσοχή, μελετημένα και μεθοδικά, με πολλή και συστηματική δουλειά», τόνισε ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και ανέφερε ακόμη:

«Πρόκειται για κάτι παραπάνω από ένα σχολείο, είναι μια ελπίδα για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από όλη την Αττική, αλλά και για τις οικογένειές τους. Έτσι το αισθανόμαστε και γι' αυτό βάζουμε όλη την αγάπη μας και θα κάνουμε και αυτή τη φορά κατάθεση ψυχής για την άρτια, αλλά και έγκαιρη υλοποίηση του ξεχωριστού αυτού έργου. Αν όλα πάνε καλά, ο στόχος μας είναι τη σχολική χρονιά 2026-2027 το σχολείο να υποδεχθεί τους πρώτους μαθητές του».

ΣΧΕΤΙΚΑ