Ηράκλειο: Χρηματοδότηση 1,5 εκ. ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών για αποκατάσταση ζημιών σε σχολεία

NEWSROOM
Σχολεία
Φωτογραφία: INTIME NEWS

Eίναι η πρώτη χρηματοδότηση που λαμβάνει ο Δήμος Ηρακλείου από το σχετικό πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών.

Με 1, 5 εκ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Ηρακλείου από το υπουργείο Εσωτερικών, για την κάλυψη του κόστους εκτέλεσης των απαραίτητων εργασιών αποκατάστασης ζημιών, σε σχολικά κτίρια. Πρόκειται για ζημιές που προέκυψαν την τελευταία διετία και με την αποκατάσταση τους, στόχος είναι να αναβαθμιστεί και να βελτιωθεί η καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Με την επίσημη ανακοίνωση της χρηματοδότησης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, σε δήλωση του ανέφερε ότι η εύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων για την πραγματοποίηση έργων και παρεμβάσεων, χωρίς να επιβαρύνεται το δημοτικό ταμείο, «δεν είναι εύκολη υπόθεση» και πως «απαιτείται κατάλληλη προετοιμασία και μεθοδική δουλειά από την πλευρά μας, καθώς και συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση».

Επιπλέον ο κ. Καλοκαιρινός, συμπλήρωσε ότι βασικός στόχος της δημοτικής αρχής είναι « να αναπτύξει αυτές τις συνέργειες και να πορευτεί διεκδικώντας αυτά που δικαιούται ο 4ος μεγαλύτερος Δήμος της χώρας. Αυτά που δικαιούται ο Δήμος Ηρακλείου. Με την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο για την θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας, που έδωσε την κατάλληλη λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα του Δήμου μας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου είναι η πρώτη χρηματοδότηση που λαμβάνει ο Δήμος Ηρακλείου από το σχετικό πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ κατά το παρελθόν, αυτά τα έργα πραγματοποιούνταν με ίδιους πόρους του Δήμου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ