Ρέθυμνο: Παρεμβάσεις στα σχολεία του Μυλοποτάμου, ύψους 2,1 εκατ. ευρώ

NEWSROOM
sxoleio
Φωτογραφία: Eurokinissi

Έχει ήδη εγκριθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, χρηματοδότηση ύψους 2.100.000 ευρώ μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Παρεμβάσεις στα σχολεία του Μυλοποτάμου, ύψους 2,1 εκατ. ευρώ, θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Κλάδο.

Ο δήμαρχος Μυλοποτάμου συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Δημήτρη Μιχόπουλο, τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Στέλιο Ορφανουδάκη και τον γενικό γραμματέα Χρήστο Ανεσιάδη και συζήτησαν για την αναγκαιότητα βελτίωσης των σχολικών κτιρίων, την εισαγωγή των σχολείων στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, καθώς και μισθολογικά ζητήματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς.

Επιπλέον, εκτενής συζήτηση έγινε για την σπουδαιότητα της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων του ορεινού Μυλοποτάμου και την πύκνωση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης στα χωριά της περιοχής.

Σύμφωνα με το κ. Κλάδο, έχει ήδη εγκριθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, χρηματοδότηση ύψους 2.100.000 ευρώ μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια του Δήμου Μυλοποτάμου. Ειδικά για το Δημοτικό Σχολείο Πανόρμου, προβλέπεται η παράδοση του νέου κτιρίου μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2024, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την εκπαίδευση στην περιοχή, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο δήμαρχος. Επιπλέον, ο δήμαρχος πραγματοποίησε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του ΚΤΕΛ κ. Μοσχάκη για τα θέματα των δρομολογίων στα ορεινά χωριά του Μυλοποτάμου και η δημοτική Αρχή βρίσκεται εν αναμονή απαντήσεων. Τέλος, όπως επισήμανε ο δήμαρχος Μυλοποτάμου, «η δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε να προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες για την ένταξη των σχολείων του δήμου στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», ενώ έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία σύνταξης σχετικού υπομνήματος και οργάνωσης συνάντησης με τους αρμόδιους στο υπουργείο Παιδείας, για περαιτέρω διαβούλευση επί των θεμάτων».

ΣΧΕΤΙΚΑ