Νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο απέκτησαν οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών και Ωραιοκάστρου

NEWSROOM
Νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο απέκτησαν οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών και Ωραιοκάστρου
Φωτο: Shutterstock

Το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο οργανώνει μεταξύ άλλων τις χρήσεις γης, λαμβάνοντας υπόψη την κάλυψη μελλοντικών αναγκών

Νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο απέκτησαν οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών και Ωραιοκάστρου, μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης των σχετικών υπουργικών αποφάσεων.

Οι εγκρίσεις και αναθεωρήσεις αφορούν στο δήμο Θεσσαλονίκης, τον πρώην δήμο Τριανδρίας, τις δημοτικές ενότητες Πεύκων, Νεαπόλεως και Αγίου Παύλου του δήμου Νεάπολης Συκεών και στη δημοτική ενότητα Ωραιοκάστρου, του δήμου Ωραιοκάστρου.

Στις παραπάνω περιπτώσεις το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο οργανώνει μεταξύ άλλων τις χρήσεις γης, λαμβάνοντας υπόψη την κάλυψη μελλοντικών αναγκών, τα χαρακτηριστικά των δημοτικών ενοτήτων όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, την προστασία του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων.

«Μετά από 13 χρόνια, λόγω της πολυπλοκότητας που συνοδεύει αυτού του είδους τις αλλαγές, οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης - Συκεών και Ωραιοκάστρου αποκτούν νέα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια, αφού δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, διότι ο πολεοδομικός σχεδιασμός, με έμφαση στα τοπικά προτάγματα, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη του πολεοδομικού συγκροτήματος», δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας -Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε πως «το νέο Πολεοδομικό Σχέδιο δίνει πνοή και αναπτυξιακή προοπτική, καθώς αναβαθμίζει το αστικό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και δημιουργεί κατάλληλες προϋποθέσεις για την κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική πρόοδο, στα πεδία της ρυθμιστικής αναφοράς του».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ