Ταχιάος: Επισκέφθηκε την έδρα του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στην Αγυιά Χανίων

NEWSROOM
Ο ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος
Ο ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος / Φωτογραφία INTIME NEWS

Στη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε πλήρης ενημέρωση για την πορεία όλων των μεγάλων έργων υποδομής που υλοποιεί ο Ο.Α.Κ. στο νησί

Tην έδρα του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στην Αγυιά Χανίων, επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, ο οποίος είχε συνάντηση με το διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Α.Κ., 'Αρη Παπαδογιάννη και τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Θοδωρή Νίνο.

Στο κυβερνητικό κλιμάκιο συμμετείχαν ακόμη, ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών, Δημήτρης Αναγνώπουλος και η διευθύντρια του γραφείου του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Έλενα Σαββοπούλου, ενώ από πλευράς Ο.Α.Κ. συμμετείχαν οι διευθυντές Οργανισμού Διαχείρισης, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, Υδραυλικών, Μανόλης Πενθερουδάκης και Συγκοινωνιακών, Νίκος Σεϊμένης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε πλήρης ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τη συνολική λειτουργία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, για την πορεία όλων των μεγάλων έργων υποδομής που υλοποιεί ο Ο.Α.Κ. στο νησί, με κυρίαρχο αυτό της Οδικής Ασφάλειας που εκτελούνται κατά μήκος του Βόρειου Οδικού 'Αξονα Κρήτης. Νωρίτερα, η διοίκηση του Ο.Α.Κ. συμμετείχε στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της μελέτης που αφορά την «Κατασκευή του Φράγματος του Πλατύ» στην περιοχή, που έγινε στο δημαρχείο Αμαρίου, υπό την προεδρεία του κ. Ταχιάου, ενός κρίσιμου και μεγάλης κλίμακας έργου, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει να υλοποιείται, πιθανότατα εντός του 2024, στην ευρύτερη περιοχή.

«Είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στις εγκαταστάσεις της έδρας του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο, καθώς και στελέχη της ηγεσίας του εποπτεύοντος του Ο.Α.Κ. υπουργείου. Για μια ακόμη φορά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η ηγεσία του υπουργείου αποδεικνύει στην πράξη την στήριξή της στον Ο.Α.Κ. και στο έργο που επιτελεί ο οργανισμός στο νησί, ανεβάζοντας και το δικό μας πήχη ακόμη πιο ψηλά, ως προς τους στόχους που θέτουμε για τον οργανισμό», υπογράμμισε μεταξύ άλλων σε δήλωση του, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, 'Αρης Παπαδογιάννης. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.Α.Κ. Θοδωρής Νίνος, αναφερόμενος στη μελέτη για το «Φράγμα του Πλατύ» στο Αμάρι, είπε ότι «πρόκειται για ένα έργο 'πνοής', που με την ολοκλήρωσή του θα αλλάξει το συνολικό «αποτύπωμα» μιας μεγάλης περιοχής από το Αμάρι μέχρι και τη Μεσαρά, το οποίο έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον Ο.Α.Κ., καθώς θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη της περιοχής».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ