ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

βρετανική σημαία οικονομία

Βρετανία: Ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύεται να ενισχύσει την ανάπτυξη

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ δεσμεύθηκε σήμερα να αντιμετωπίσει την ασθενή παραγωγικότητα της χώρας με μεταρρυθμίσεις για την εποχή μετά το Brexit αλλά άφησε να διαφανεί ότι θα εμμείνει στις αυξήσεις φόρων που προκάλεσαν αντιδράσεις σε ορισμένους βουλευτές του Συντηρητικού του κόμματος.
NEWSROOM /
Σταϊκούρας με λευκή μάσκα σε ενημέρωση

Σταϊκούρας για Ταμείο Ανάκαμψης: 4 δισ. μέχρι τέλους του μήνα

«Είναι μια συλλογική δουλειά όλης της κυβέρνησης υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού έτσι ώστε να κατατεθεί ένα συντονισμένο, ρεαλιστικό, σχέδιο το οποίο και εγκρίθηκε μαζί με άλλα 11 σχέδια στη συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin».
NEWSROOM /
Χρήστος Σταϊκούρας με μάσκα και γυαλιά σε Eurogroup

Στις Βρυξέλλες ο Σταϊκούρας -Η ατζέντα για Eurogroup και Ecofin

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν τη δημοσιονομική πορεία και τις προοπτικές της ευρωζώνης, εστιάζοντας στο επόμενο έτος αλλά και το τι προβλέπεται για την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη.
NEWSROOM /
Χρήστος Σταϊκούρας με μάσκα

Σταϊκούρας: Ρεαλιστική η πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης 3,6%

Ο υπουργός είπε ότι η Ελλάδα έχει τις προϋποθέσεις για να επιτύχει τον στόχο της για μία ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη από το 2022, μετά τη φετινή ανάκαμψη, η οποία θα βασισθεί στις επενδύσεις και τις εξαγωγές.
NEWSROOM /
Χρήστος Σταϊκούρας υπουργός Οικονομικών

Σταϊκούρας για φορολογικά κίνητρα: Ενθαρρυντική η απήχηση στους κατοίκους εξωτερικού

«Σε λιγότερο από έναν χρόνο από την εφαρμογή των διατάξεων, πάνω από 500 πολίτες, επενδυτές, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι που ζουν στο εξωτερικό έχουν ήδη ενταχθεί».
NEWSROOM /
Χρήστος Σταϊκούρας με γυαλιά και κοστούμι

Σταϊκούρας: Δεν μας αρκεί η ισχυρή ανάκαμψη, θέλουμε βιώσιμη ανάπτυξη

«Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του έτους, παρά το γεγονός ότι είχε ένα αυστηρό lockdown, άντεξε. Η οικονομία της άντεξε και αντέχει, όπως και η βιομηχανία της χώρας».
NEWSROOM /