Σε ελεύθερη πτώση η τιμή του πετρελαίου

NEWSROOM
Σε ελεύθερη πτώση η τιμή του πετρελαίου
Φωτογραφία: Shutterstock

Για δέκατη συνεχή συνεδρίαση υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα Παρασκευή κάτι το οποίο έχει να συμβεί από τον Ιούλιο του 1984. Το πετρέλαιο πλέον έχει εισαχθεί στην bear market χάνοντας τα κέρδη της χρονιάς.

Συγκεκριμένα το αργό πετρέλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου κατέγραψε πτώση 1,04% στα $60 ανά βαρέλι.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ συναντώνται αυτό το σαββατοκύριακο στο Άμπου Ντάμπι σε μία πολυαναμενόμενη συνάντηση που θα ενδέχεται να οδηγήσει σε απόφαση για μελλοντική περικοπή παραγωγής, όπως σχολιάζει το Bloomberg.

Μία τέτοια απόφαση θα σηματοδοτούσε τη δεύτερη μεταστροφή του Οργανισμού μέσα σε ένα χρόνο. Για τη Σαουδική Αραβία, την μεγαλύτερη εξαγωγό χώρα αργού πετρελαίου, θα είναι η τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια που μεταβάλει την αποφασή της για αύξηση παραγωγής.

Η αύξηση της παραγωγής και το γεγονός πως από τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν εξαιρέθηκαν 8 χώρες μεταξύ των οποίων και η Κίνα οδήγησαν τις τιμές του πετρελαίου χαμηλότερα. Σημειωτέον ότι μόλις πριν από πέντε εβδομάδες οι τιμές του αργού πετρελαίου είχαν φτάσει στις υψηλότερες τιμές τους εδώ και χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ