Συμφωνία χρηματιστηρίων Αθηνών και Βουλγαρίας για διαπραγμάτευση παραγώγων προϊόντων

NEWSROOM
Χρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών/ Φωτογραφία Eurokinissi

O Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών και το Χρηματιστήριο Αξιών της Βουλγαρίας (Bulgarian Stock Exchange-BSE) υπέγραψαν συμφωνία-πλαίσιο με αντικείμενο την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση, εκκαθάριση και διακανονισμό παράγωγων προϊόντων με υποκείμενες αξίες που διαπραγματεύονται στο BSE και συγκεκριμένα Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης επί επιλεγμένων μετοχών καθώς και του βασικού δείκτη SOFIX. Τα νέα προϊόντα θα διαπραγματεύονται στην Αγορά Παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών και η εκκαθάρισή τους θα πραγματοποιείται από την ATHEXClear . Η διαπραγμάτευση και ο διακανονισμός των συναλλαγών θα υλοποιείται σε Ευρώ .

Ο Σωκράτης Λαζαρίδης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, δήλωσε: «H συμφωνία αποτελεί το πρώτο βήμα για την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο μερών και της αμοιβαίας ωφέλειας των δύο Αγορών και των συμμετεχόντων σε αυτές».

«Τα Παράγωγα προϊόντα αποτελούν τον κρίκο που έλειπε από την επενδυτική αλυσίδα στη Βουλγάρικη Κεφαλαιαγορά. Δουλεύουμε εντατικά με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών για να θέσουμε σε παραγωγή τα νέα προϊόντα με βάση τον αρχικό προγραμματισμό για το 2ο τρίμηνο του 2022» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του BSE Manyu Moravenov.

Οι ομάδες των δύο Χρηματιστηρίων θα θέσουν σε εφαρμογή τους ερχόμενους μήνες την υλοποίηση του έργου συνεργασίας το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το σχεδιασμό των νέων προϊόντων, δράσεις προώθησης και ενημέρωσης, προσαρμογής υποδομών και δοκιμών συστημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ