Τα futures του Nasdaq πέφτουν παρασυρόμενα από το Facebook

NEWSROOM
Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης
Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης/ Φωτογραφία AP

Τα futures των αμερικανικών μετοχών υποχώρησαν νωρίς την Πέμπτη, καθώς οι έμποροι μελετούσαν την τελευταία παρτίδα εταιρικών κερδών, η οποία περιελάμβανε απογοητευτικά νούμερα από την Meta.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με τον Nasdaq 100 υποχώρησαν κατά 2,1% και τα Futures του S&P 500 διολίσθησαν κατά 1,1%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones Industrial Average υποχώρησαν κατά 97 μονάδες, 0,3%.

Οι μετοχές της Meta Platforms, μητρικής εταιρείας του Facebook, σημείωσαν βουτιά άνω του 20% κατά την προημερήσια διαπραγμάτευση, αφού τα τριμηνιαία κέρδη της εταιρείας έπεσαν κάτω από τις προσδοκίες. Η εταιρεία εξέδωσε επίσης καθοδήγηση εσόδων ασθενέστερη της αναμενόμενης για το τρέχον τρίμηνο.

«Υπάρχουν πολλά που δεν άρεσαν» από την έκθεση της Meta, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Metropolitan Capital Advisors Karen Finerman στο CNBC. Σημείωσε ότι οι προσδοκίες της εταιρείας για την αύξηση των εσόδων ήταν το πιο «τρομακτικό» μέρος της ανακοίνωσης. Ωστόσο τόνισε ότι η κίνηση προς τα κάτω φαίνεται «λίγο υπερβολική».

Το Facebook παρέσυρε και τους άλλους

Άλλα μεγάλα ονόματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Snap και το Twitter ακολούθησαν την βουτιά της μετοχής του Facebook. Οι μετοχές του Snap υποχώρησαν κατά 14,7% κατά την προαγορά και το Twitter σχεδόν 7%.

Η Spotify Technology, εν τω μεταξύ, υποχώρησε κατά 7,8% αφού τα τελευταία τριμηνιαία στοιχεία της εταιρείας έδειξαν επιβράδυνση στην αύξηση των premium συνδρομητών. Η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, η οποία κέρδισε 7,5% την Τετάρτη μετά τα εντυπωσιακά κέρδη, υποχώρησε 1,4% προ αγοράς την Πέμπτη.

Οι κινήσεις της Πέμπτης έρχονται αφού οι βασικοί μέσοι όροι σημείωσαν τετραήμερο σερί κερδών κατά τη διάρκεια της κανονικής συνεδρίασης.

Ο Dow σημείωσε άνοδο άνω των 200 μονάδων κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite ενισχύθηκαν κατά 0,9% και 0,5% αντίστοιχα. Τα κέρδη αυτά προήλθαν από το άλμα τεχνολογικών μετοχών, οι οποίες καθοδηγήθηκαν από το ράλι 7,3% της Alphabet.

ΣΧΕΤΙΚΑ