Τα futures του Dow σημειώνουν πτώση 700 μονάδων μετά τη ρωσική επίθεση

NEWSROOM
Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης
Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης/ Φωτογραφία AP

Τα Futures των αμερικανικών μετοχών υποχώρησαν απότομα νωρίς το πρωί της Πέμπτης, καθώς η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow υποχώρησαν κατά 720 μονάδες ή 2,19%, ενώ τα αντίστοιχα που συνδέονται με τον S&P 500 σημείωσαν πτώση 2,26%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nadaq 100 σημείωσαν πτώση 2,73%.

Την ίδια ώρα οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο, με τα futures του West Texas Intermediate να διαπραγματεύονται 5,29% υψηλότερα στα 96,7 δολάρια ανά βαρέλι. Το παγκόσμιο επίπεδο αναφοράς, το Brent, σημείωσε άλμα 5,39% στα 102,06 δολάρια ανά βαρέλι ξεπερνώντας το επίπεδο των 100 δολαρίων για πρώτη φορά από το 2014.

Οι κινήσεις αυτές ήρθαν καθώς ο Πουτιν δήλωσε ότι η Μόσχα θα ξεκινήσει στρατιωτική δράση στην Ουκρανία. Λίγο μετά την ανακοίνωση ακούστηκαν εκρήξεις στο Κίεβο. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας σε δήλωσή του ότι «ο κόσμος καθιστά τη Ρωσία υπεύθυνη».

«Η Ρωσία είναι η μόνη υπεύθυνη για τον θάνατο και την καταστροφή που θα επιφέρει αυτή η επίθεση και οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι και οι εταίροι τους θα απαντήσουν με ενωμένο αποφασιστικό τρόπο», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Η είδηση ήρθε μετά από άλλη μια πτωτική συνεδρίαση της αγοράς της Wall Street υπό την σκιά της κρίσης. Στην κανονική συνεδρίαση, ο Dow σημείωσε πτώση περίπου 464 μονάδων ή 1,3%. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,8%. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq Composite έχασε 2,6%.

ΣΧΕΤΙΚΑ