Άλμα 10% για το Bitcoin μετά της νέες κυρώσεις κατά της ρωσικής κεντρικής τράπεζας

NEWSROOM
Bitcoin/ Φωτογραφία shutterstock
Bitcoin/ Φωτογραφία shutterstock

H αγορά των κρυπτονομισμάτων σημείωσε άνοδο τη Δευτέρα μετά την επιβολή νέων κυρώσεων από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών κατά της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας.

Το Bitcoin σημείωσε άλμα 10,4% στα 41.807,16 δολάρια, ενώ το Ether σημείωσε άνοδο 7,6% στα 2.826,54 δολάρια. Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν έντονη πτώση πριν ανακτήσουν μεγάλο μέρος των απωλειών τους.

«Στο παρελθόν, υπήρξε ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της ρευστοποίησης παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων και της πτώσης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Vlakyrie Funds, Leah Wald. «Ωστόσο δεν το βλέπουμε αυτό αυτή τη στιγμή και η κρίσιμη δοκιμασία είναι να δούμε αν αυτό το μοτίβο θα διατηρηθεί. Αν ισχύει, θα μπορούσε, ενδεχομένως να βρισκόμαστε στο σημείο καμπής που πολλοί περίμεναν, όπου το Bitcoin και άλλα νομίσματα ίσως έχουν γίνει mainstream».

Οι κυρώσεις που παρουσίασε η κυβέρνηση Μπάιντεν θα απαγορεύσουν ουσιαστικά στους Αμερικανούς να έχουν συναλλαγές με τη ρωσική κεντρική τράπεζα και θα δεσμεύουν περιουσιακά στοιχεία εντός των ΗΠΑ.

Οι κινήσεις αυτές αναδεικνύουν τον ρόλο που μπορεί να έχουν τα κρύπτονομίσματα στις στρατιωτικές συγκρούσεις. Η αγορά των crypto δεν είχε ποτέ στο παρελθόν την ευκαιρία να δείξει τη δυνητική σημασία της σε αυτού του είδους περιβάλλον, αν και οι υποστηρικτές της το έχουν τονίσει συχνά ως ένα ενδεχόμενο για ράλι ανόδου του Bitcoin.

ΣΧΕΤΙΚΑ