fbpxΗ Ebury εξαγοράζει την Bexs και επεκτείνεται στη Βραζιλία | Economistas.gr
Skip to main content

Η Ebury εξαγοράζει την Bexs και επεκτείνεται στη Βραζιλία

Η Ebury εξαγοράζει την Bexs και επεκτείνεται στη Βραζιλία
Shutterstock

Η Ebury, από τις μεγαλύτερες fintech παγκοσμίως που ειδικεύεται στις διεθνείς συναλλαγές για Mικρές και Mεσαίες Επιχειρήσεις, με δραστηριότητες σε 20 χώρες ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, υπέγραψε συμφωνία για την έναρξη της διαδικασίας απόκτησης 100% της βραζιλιάνικης εταιρείας fintech, Bexs, η οποία περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις Bexs Banco (συνάλλαγμα) και Bexs Pay (πληρωμές).

Η εξαγορά, η οποία υπόκειται σε ρυθμιστική έγκριση, στοχεύει στη διεύρυνση της προσφοράς διεθνών λύσεων μεταφοράς χρημάτων της εταιρείας για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, καθώς και στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις που πωλούν τα προϊόντα τους online στη Βραζιλία, σε εξειδικευμένες αγορές, εφαρμογές και εταιρείες με προϊόντα και υπηρεσίες λογισμικού.

Η τεχνολογία της Bexs διευκολύνει επίσης πληρωμές μεγάλης κλίμακας από το εξωτερικό προς τη Βραζιλία. Μέσω της Bexs Banco, διευκολύνεται επίσης το άνοιγμα λογαριασμών σε άλλες χώρες, το οποίο επιτρέπει ακόμη και στις μικρές επιχειρήσεις να πραγματοποιούν συναλλαγές απευθείας στο τοπικό νόμισμα κάθε αγοράς, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να μεταφέρουν τα χρήματα στη χώρα. Με έδρα στο Σάο Πάολο, ο Οργανισμός έχει ήδη διεκπεραιώσει διεθνείς πληρωμές για περισσότερους από 50 εκατομμύρια Βραζιλιάνους συναλλασσομένους. Το 2021, διαχειρίστηκε πάνω από 30 εκατομμύρια συναλλαγές σε συνάλλαγμα με την τοπική μέθοδο άμεσης πληρωμής Pix. Το ίδιο έτος, οι συνολικές συναλλαγές σε ξένο συνάλλαγμα ξεπέρασαν τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Sérgio Rial, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ebury δήλωσε: «Η Bexs είναι περισσότερο "τεχνολογία" παρά “χρηματοοικονομικά” και εξαιρετική στο να συνδυάζει λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο με εις βάθος τεχνογνωσία στο συναλλαγματικό ρυθμιστικό πλαίσιο. Η εξαγορά από την Ebury θα παρέχει πρόσβαση σε ένα χαρτοφυλάκιο δυνητικών πελατών σε άλλες αγορές. Επιπλέον, η μοναδική τεχνολογία και το επιχειρηματικό μοντέλο για μαζικές πληρωμές μπορούν να εφαρμοστούν και σε άλλες χώρες. Οι δυνατότητες συνεργασιών είναι σχεδόν απεριόριστες».

Ιδρυθείς το 1989, ως Didier Corretora de Câmbio, ο Οργανισμός το 2010 έλαβε εξουσιοδότηση από την Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας να λειτουργεί ως τράπεζα συναλλάγματος, και άρχισε να δραστηριοποιείται με το όνομα Bexs. Το 2012 λάνσαρε την τεχνολογία διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου της, δίνοντάς της τη δυνατότητα να δραστηριοποιείται στην αγορά και στα SaaS (Software as a Service). Πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια, απέκτησε νέα δυναμική όταν έγινε πλατφόρμα API, επιτρέποντας την άμεση ενοποίηση των συστημάτων με σημαντικούς παίκτες στον ψηφιακό κόσμο, τόσο στη Βραζιλία όσο και στο εξωτερικό.

Έτσι, μια μικρή επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου με έδρα την Κίνα για παράδειγμα, μπορεί να πουλήσει στη Βραζιλία και να λάβει την πληρωμή απευθείας σε δολάρια ή σε άλλο ξένο νόμισμα. Εναλλακτικά, ένα κοινωνικό δίκτυο μπορεί να αξιοποιήσει την πλατφόρμα για να διασφαλίσει μια σταθερή ροή πληρωμών στους influencers. Πρόκειται για έναν τύπο συναλλαγής που αποτελείται από μεγάλο όγκο μικροπληρωμών με μετατροπή νομίσματος. Επιπλέον, οι χρηματιστηριακές εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για να προσφέρουν στους πελάτες τους την ευκαιρία να επενδύσουν στο εξωτερικό.

Ορισμένες από τις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο των αγορών, των πληρωμών και των κοινωνικών δικτύων, καθώς και χρηματιστηριακές εταιρείες και επιχειρήσεις αγροτικής τεχνολογίας, χρησιμοποιούν ήδη τις υπηρεσίες της Bexs στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας που υπεγράφη με την Ebury, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bexs, Luiz Henrique Didier Jr., θα συνεχίσει να διευθύνει τις επιχειρήσεις στη Βραζιλία. Μετά και τις ρυθμιστικές εγκρίσεις, το ίδρυμα θα ενσωματωθεί στη δομή της Ebury.

Ο Fernando Pierri, Chief Commercial Officer της Ebury δήλωσε: «Έχουμε παρουσία σε 20 χώρες και η Βραζιλία δεν θα μπορούσε να μείνει έξω. Επιπλέον, χρησιμεύει ως η πύλη μας ευρύτερα στη Λατινική Αμερική. Η Βραζιλία παραμένει εσωστρεφής σε ό,τι αφορά στο διεθνές εμπόριο, αλλά αυτό αλλάζει γρήγορα καθώς επιδιώκει να επιταχύνει τη διεθνοποίησή της. Η χώρα έχει υπογράψει συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου, συμπεριλαμβανομένης και μιας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και εργάζεται επίσης για τη βελτίωση των κανονισμών συναλλάγματος. Όλα αυτά θα τονώσουν τη ζήτηση για συνάλλαγμα αλλά και για λογαριασμούς στο εξωτερικό».

Η Ebury εκτελεί επιχειρηματικές συναλλαγές ύψους 21 δισεκατομμυρίων το χρόνο και έχει την έδρα της στο Λονδίνο, από όπου επιβλέπει τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αμερική.

Ebury Hellas, Σαμπάχ Κουρή 3, Μαρούσι, Αθήνα, 15125, +30 211 1986730

info@ebury.gr www.ebury.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ebury: Οι εκτιμήσεις για την αγορά του συναλλάγματος
Ebury: Οι εκτιμήσεις για την αγορά του συναλλάγματος
Σύμφωνα με τον Enrique Diaz – Alvarez, Chief Risk Officer της εταιρείας διεθνών πληρωμών Ebury, η οικονομία των ΗΠΑ, πλέον, πληροί όλα τα τεχνικά κριτήρια ώστε να χαρακτηριστεί σε ύφεση, και οι αυξήσεις επιτοκίων  της Ομοσπονδιακής Τράπεζας εξαρτώνται πλέον πλήρως από τον πληθωρισμό και τα στοιχεία για την απασχόληση που θα εξετάζονται από συνάντηση σε συνάντηση.
Ebury: Οι εκτιμήσεις για την αγορά του συναλλάγματος
Οι εκτιμήσεις της Ebury για την αγορά του συναλλάγματος
Οι εκτιμήσεις της Ebury για την αγορά του συναλλάγματος
Μια ομιλία με σχετικά ήπιο τόνο από τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ καθώς και η προοπτική για απομάκρυνση της Κίνας από την πολιτική μηδενικών κρουσμάτων COVID τροφοδότησαν το ράλι στα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου και έριξαν το δολάριο, το οποίο υποχώρησε έναντι όλων των άλλων G10 νομισμάτων.
Οι εκτιμήσεις της Ebury για την αγορά του συναλλάγματος
Ebury: Για μια ακόμη φορά ισχυρότερο έναντι των ομολόγων του το δολάριο την περασμένη εβδομάδα
Ebury: Για μια ακόμη φορά ισχυρότερο έναντι των ομολόγων του το δολάριο την περασμένη εβδομάδα
O Matthew Ryan, Ηead of Market Strategy της Ebury, αναλύει σε άρθρο του τους λόγους για την συνεχιζόμενη ανοδική κίνηση του δολαρίου.
Ebury: Για μια ακόμη φορά ισχυρότερο έναντι των ομολόγων του το δολάριο την περασμένη εβδομάδα