Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι αγορές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

NEWSROOM
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια/ Φωτογραφία AP

Νέο κύμα πωλήσεων έπληξε τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς η μικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το όριο χρέους στις ΗΠΑ, το άλμα στον δομικό πληθωρισμό στη Βρετανία και οι απώλειες στις μετοχές των εταιριών ειδών πολυτελείας έπληξαν το κλίμα στην αγορά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,1% στις 10:18 ώρα Ελλάδας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τριών εβδομάδων.

Οι μετοχές στη Wall Street κατέγραψαν σημαντικές απώλειες στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση εν μέσω απουσίας προόδου στις συνομιλίες για το όριο χρέους στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές των εταιριών ακινήτων σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση στην Ευρώπη, υποχωρώντας 2,5%, με τις βρετανικές εταιρίες κατασκευής ακινήτων να είναι μεταξύ αυτών με τις μεγαλύτερες απώλειες ύστερα από την ανακοίνωση στοιχείων που έδειξαν ότι ο δομικός πληθωρισμός στη Βρετανία ανήλθε τον Απρίλιο σε υψηλό 31 ετών.

Οι μετοχές των εταιριών ειδών πολυτελείας σημείωσαν πτώση 1,7% στο χαμηλότερο επίπεδο τουλάχιστον των τελευταίων έξι εβδομάδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ