ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Ακίνητα στην Αθήνα

Η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ «οδηγός» για «γενναία» αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών

Η τελευταία αναπροσαρμογή των Τιμών Ζώνης έγινε το 2021 και συνοδεύθηκε από ριζικό λίφτινγκ στη δομή του ΕΝΦΙΑ, έτσι ώστε όχι μόνο να μην προκύψουν εκκαθαριστικά- «τέρατα», αλλά εν τέλει να μειωθεί ο φόρος κατά 33% σε ορίζοντα διετίας.
Το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών

Σχεδιάζεται παράταση για την υπογραφή συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις υφιστάμενες αντικειμενικές αξίες

Παράταση ενός μηνός σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, στην δυνατότητα που θα έχουν οι φορολογούμενοι για την υπογραφή συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν σήμερα.
NEWSROOM /
Βαρουφάκης μάσκα ΜέΡΑ25

ΜέΡΑ25: Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα

Το ΜέΡΑ25 προτείνει «αντίστοιχη αναπροσαρμογή των κριτηρίων για όλα τα κοινωνικά επιδόματα αυτά ώστε να μην μείνει κανένας άνθρωπος που τα έχει ανάγκη ούτε μισή μέρα χωρίς αυτά».
NEWSROOM /
Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Αυτοί είναι οι στόχοι της μεταρρύθμισης των αντικειμενικών αξιών

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο άρθρο του, μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «επιδιώκουμε έναν αρμονικό συνδυασμό οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης».
NEWSROOM /
Ακίνητα στην Αθήνα

Αντικειμενικές αξίες: Ανοιξε η δοκιμαστική εφαρμογή για τις ζώνες

Οι χάρτες του Συστήματος βασίζονται στα εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια κάθε περιοχής. Για τα στοιχεία πολεοδομικού χαρακτήρα ισχύουν οι σχετικές διατάξεις των αρμόδιων Πολεοδομικών Υπηρεσιών.
NEWSROOM /