Η Goldman Sachs αναθεωρεί τις προβλέψεις για άτακτο Brexit

NEWSROOM
Η Goldman Sachs αναθεωρεί τις προβλέψεις για άτακτο Brexit

Η Goldman Sachs αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για τις πιθανότητες η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία αφού η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προχώρησε σε περαιτέρω διακομματικές συνομιλίες για να άρει το αδιέξοδο αναφορικά με το πώς, το πότε ακόμα και το εάν θα επισυμβεί το Brexit.

Οικονομολόγοι στην αμερικανική τράπεζα αύξησαν τις πιθανότητες που δίνουν να ψηφιστεί μια τροποποιημένη εκδοχή της σημερινής συμφωνίας του Brexit που συμφωνήθηκε με την ΕΕ στο 50% από το 45%. Το βασικό σενάριο των οικονομολόγων συνεχίζει να είναι ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με «συντεταγμένο τρόπο» πριν τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

«Εκτός από το κεντρικό μας σενάριο, πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι τείνουν αποφασιστικά στην κατεύθυνση μιας μεγαλύτερης παράτασης του Άρθρου 50 και ένα ηπιότερο Brexit τελικά από αυτό που αρχικά προέβλεπε η πρωθυπουργός», έγραψαν οι οικονομολόγοι της GS. Οι πιθανότητες να ανακληθεί το Brexit παρέμειναν αμετάβλητες στο 40%.

«Η ολοκλήρωση της όποιας διαπραγματευθείσας συμφωνίας εξόδου σε ένα επικυρωτικό δεύτερο δημοψήφισμα μπορεί να θεωρηθεί από την πλειοψηφία των βουλευτών ενδιαφέρουσα βελτίωση συγκριτικά με τον έντονο διχασμό στη Βουλή των Κοινοτήτων», ανέφεραν.

ΣΧΕΤΙΚΑ