Πενταμερής των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, Ιταλίας και Γαλλίας στο Κάιρο

NEWSROOM
Δένδιας και Σούκρι θα συναντηθούν την Τετάρτη στο Κάιρο /Φωτογραφία:ΕUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Δένδιας και Σούκρι θα συναντηθούν την Τετάρτη στο Κάιρο /Φωτογραφία:Eurokinissi

Την Τετάρτη θα διεξαχθεί στο Κάιρο η Πενταμερής Συνάντηση, σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Γαλλίας και Ιταλίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της αιγυπτιακής κυβέρνησης οι πέντε υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν τον κοινό συντονισμό τους στις προσπάθειες για επίτευξη μιας συνολικής πολιτικής επίλυσης στην κρίση της Λιβύης. Παράλληλα, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Ιταλίας και Γαλλίας θα συζητήσουν για τη συνολική κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο

Όπως επισημαίνει η αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Αχράμ» η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών έρχεται λίγες μέρες μετά την πραγματοποίηση τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ του Αιγύπτιου ΥΠΕΞ, Σάμεχ Σούκρι με τους τέσσερις ομολόγους του όπου συμφώνησαν ότι η πρόσφατη παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ειρήνη σε ολόκληρη την περιοχή.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, στόχος της συνάντησης είναι η αξιολόγηση των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. «Η συνάντηση γίνεται μέσα στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων των πέντε χωρών και της συνεχούς ανταλλαγής απόψεων και συντονισμού για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», είπε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Χριστοδουλίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ