ΓΑΛΛΙΑ

Το Παρίσι από ψηλά

Γαλλία: Bγαίνει στις αγορές ζητώντας 11,5 δισ. -Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα τα καταφέρει

Η Γαλλία αύξησε το ποσό των ομολόγων που σχεδιάζει να πουλήσει την επόμενη εβδομάδα, σε μια ένδειξη ότι η αβεβαιότητα που προκάλεσαν οι εκλογές διαλύεται.
NEWSROOM /
Κόσμος στη Γαλλία

Το πρώτο crash test για τη Γαλλία και τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ένα από τα ερωτήματα που «έκαιγαν» το πρωί της περασμένης Κυριακής, όταν άνοιγαν οι κάλπες στη Γαλλία, ήταν ποια θα είναι η νέα γαλλική κυβέρνηση και πώς θα αντιδράσει στο pressing της Κομισιόν για συμμάζεμα του ελλείμματος και του Χρέους της χώρας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ /
Φρανσουά Βιλερουά

Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας προειδοποιεί την επόμενη κυβέρνηση να μην διευρύνει το έλλειμμα

Η Γαλλία δεν έχει την πολυτέλεια να συνεχίσει να αυξάνει το έλλειμμά της ούτε να επιβαρύνει τις επιχειρήσεις της με περισσότερους φόρους και έξοδα, επισημαίνει ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά, καθώς τα πολιτικά κόμματα διαγκωνίζονται για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης της χώρας.
NEWSROOM /
O επικεφαλής της νικήτριας αριστερής συμμαχίας Ζαν Λικ Μελανσόν

Γαλλία: Kίνδυνος για την οικονομία το πρόγραμμα της Αριστεράς σύμφωνα με την μεγαλύτερη εργοδοτική ομοσπονδία

Την επομένη των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία, στις οποίες η αριστερή συμμαχία αναπάντεχα επικράτησε, σε συνέντευξή του στη Les Echos, ο πρόεδρος της γαλλικής εργοδοτικής ομοσπονδίας (Medef) επικρίνει τα μέτρα του προγράμματός τoy Nέου Λαϊκού Μετώπου.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ /
Χρηματιστηριακή Κίνηση

Γαλλία: «Ελλοχεύει» πολιτικός κίνδυνος για την αγορά ομολόγων

Ένα πολιτικό σοκ στη Γαλλία ανάγκασε τους επενδυτές ομολόγων να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας είναι ένα ζήτημα για εδώ και τώρα, όχι για χρόνια αργότερα.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ /
Χρηματιστήριο

Γαλλικές εκλογές: Θετικά μεταφράζουν οι αγορές την έλλειψη πλειοψηφίας -Μίνι ράλι στο Παρίσι

Η έλλειψη ξεκάθαρου νικητή στις γαλλικές εκλογές αντιμετωπίζεται με σχετική ανακούφιση από τους επενδυτές, οι οποίοι εκτιμούν ότι είναι απίθανο να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές πολιτικής όσο το τοπίο δεν ξεκαθαρίζει.
NEWSROOM /
Το Παρίσι από ψηλά

Γαλλία: Ξεκινούν τα μετεκλογικά παζάρια για τον σχηματισμό νέας -ίσως απίθανης— πλειοψηφίας

Από την έκπληξη, στην ώρα της διαπραγμάτευσης: η γαλλική πολιτική τάξη ξεκινά σήμερα συνομιλίες για να σχηματιστεί νέα, εκ πρώτης όψεως απίθανη πλειοψηφία και να ονομαστεί νέος πρωθυπουργός, την επομένη των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που ανέδειξαν Εθνοσυνέλευση κομμένη στα τρία.
NEWSROOM /
Τα γραφεία της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη

Σε ετοιμότητα η ΕΚΤ για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών - Ισχυρή βούληση για νέες μειώσεις επιτοκίων

Όλα τα σενάρια για την επόμενη μέρα των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία βρίσκονται στο τραπέζι των συσκέψεων στον εμβληματικό πύργο της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη. Κοινή συνισταμένη των αναλύσεων είναι ότι το αποτέλεσμα της γαλλικής κάλπης θα είναι μία καθοριστική παράμετρος για το πώς θα συμπεριφερθεί η γαλλική και ευρύτερα η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων από τη Δευτέρα, αν και επικρατεί αισιοδοξία ότι δεν θα επαληθευτούν τα χειρότερα ενδεχόμενα.
NEWSROOM /
Παραλία Σεϋχέλλες, Ικαρία

Διαφημιστική καμπάνια ΕΟΤ Γαλλίας: Γέμισαν Ελλάδα οι δρόμοι και το μετρό του Παρισιού

Εικόνες της Ελλάδας κατέκλυσαν τους δρόμους και το δίκτυο μετρό του Παρισιού λίγο καιρό πριν από την έναρξη των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, μέσα από διαφημιστική καμπάνια που υλοποίησε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γαλλίας.
NEWSROOM /
Λεπέν, Μελανσόν, Μακρόν

Η Γαλλία βγαίνει στις αγορές τρεις μέρες πριν τις εκλογές -Οδηγός για το μέλλον της οικονομίας το πόσο καλά θα τα πάει

Η τελευταία πώληση ομολόγων της Γαλλίας πριν από τον τελικό γύρο των εκλογών θα δείξει πώς οι επενδυτές αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα μιας ψηφοφορίας που αναστάτωσε τις αγορές και προκάλεσε ανησυχίες για τα οικονομικά της χώρας.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ /