Περικοπές μισθών στην Μπαρτσελόνα: Η ανακοίνωση του Μέσι

NEWSROOM
Ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα
Ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα /ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP

H Μπαρτσελόνα, δίχως να έχει φτάσει σε συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές και συνολικά με όλους τους υπαλλήλους του συλλόγου, ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι θα προχωρήσει σε περικοπές και θα τους βάλει σε καθεστώς προσωρινής ανεργίας για να αντιμετωπίσει η ομάδα τις οικονομικές απώλειες που συνδέονται με τον κορονοϊό.

Οι αρχηγοί των τμημάτων μπάσκετ, χάντμπολ, χόκεϊ και φούτσαλ ενημέρωσαν το βράδυ του Σαββάτου ότι δέχονται την απόφαση που πήρε το διοικητικό συμβούλιο. Τι σημαίνει αυτό; Πως το μοναδικό τμήμα που είχε αρνηθεί να υποχωρήσει και να δεχτεί μείωση μισθών γι' αυτό το διάστημα που υπάρχει αναστολή των αγώνων ήταν το ποδοσφαιρικό.

Ωστόσο, την απόφαση να αποδεχθούν το "ψαλίδι" 70% στους μισθούς τους πήραν οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα, όπως ανακοίνωσε ο Λιονέλ Μέσι μέσω των social media.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ γνωστοποίησε πως εξ αρχής οι παίκτες της Μπαρτσελόνα ήταν διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε μείωση των απολαβών τους, αλλά επέρριψε ευθύνες στη διοίκηση για τον τρόπο που χειρίστηκε το ζήτημα. Μάλιστα, αποκάλυψε πως ύστερα από ενέργειες των παικτών, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της ομάδας θα πάρουν κανονικά το 100% του μισθού τους.

"Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Σχετικά με τους μισθούς των παικτών όσο διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πριν απ' όλα, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η θέλησή μας ήταν πάντα να εφαρμοστεί μία μείωση των μισθών που λαμβάνουμε. Γιατί καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κατάσταση και είμαστε οι πρώτοι που ΠΑΝΤΑ βοηθάμε το club όταν μας το έχει ζητήσει.

Επίσης, πολλές φορές το έχουμε κάνει με δική μας πρωτοβουλία σε άλλες στιγμές που το θεωρήσαμε απαραίτητο ή σημαντικό. Γι'΄αυτό δεν μας εκπλήσσει ότι μέσα στο club, υπάρχει κάποιος που προσπαθεί να μας βάλει πίεση για να κάνουμε κάτι που πάντα ήταν ξεκάθαρο ότι θα το κάναμε.

Έτσι, εάν η συμφωνία άργησε λίγες ημέρες, είναι γιατί ψάχναμε τη φόρμουλα για να βοηθήσουμε το club και επίσης τους εργαζόμενους σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές. Από τη δική μας πλευρά, έφτασε η στιγμή να ανακοινώσουμε ότι στο περιθώριο της μείωσης 70% του μισθού μας κατά τη διάρκεια της περιόδου έκτακτης ανάγκης, θα κάνουμε ακόμη μερικές θυσίες για να μπορούν οι εργαζόμενοι του club να πάρουν το 100% του μισθού τους κατά τη διάρκεια αυτής της κατάστασης.

Το ότι δεν μιλήσαμε μέχρι τώρα έγινε γιατί προτεραιότητα για εμάς ήταν να αναζητήσουμε πραγματικές λύσεις για να βοηθήσουμε το club, αλλά κι αυτούς επίσης που θα ζημιώνονταν περισσότερο απ' αυτή την κατάσταση. Κλείνουμε χωρίς να σας στείλουμε ένα χαιρετισμό, αλλά με πολύ δύναμη σε όλους τους μπλαουγκράνα που περνούν δύσκολα σε αυτές τις σκληρές στιγμές, αλλά και σε όλους όσοι περιμένουν με υπομονή το τέλος αυτής της κρίσης στα σπίτια τους. Πολύ σύντομα θα βγούμε απ' αυτή την περιπέτεια και θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί", αναφέρει η ανάρτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ