Η BMW θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της στις πωλήσεις παρά την πανδημία και την έλλειψη ημιαγωγών

NEWSROOM
Η BMW θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της στις πωλήσεις παρά την πανδημία και την έλλειψη ημιαγωγών
Φώτο: Shutterstock

Η BMW επιμένει ότι θα καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους της και να πετύχει σημαντικά ποσοστά κέρδους το 2021 παρά το αυξανόμενο κόστος πρώτων υλών και την έλλειψη των ημιαγωγών. Είναι βέβαιο ότι το μεγαλύτερο μέρος της αυτοκινητοβιομηχανίας το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει πληγεί από την έλλειψη ημιαγωγών, αναγκάζοντας πολλές μονάδες συναρμολόγησης να κλείσουν, να μειώσουν την παραγωγή τους ή να αυξήσουν τις τιμές των μοντέλων τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας, Oliver Zipse δεν περίμενε ότι η έλλειψη των ημιαγωγών θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παραγωγή, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε την προηγούμενη Παρασκευή. Ωστόσο αυτό δεν είχε κανένα αντίκτυπο στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων που σημειώνει μεγάλη αύξηση. Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι αναμένεται να έχει 2 εκατομμύρια πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο δρόμο έως το 2025. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την προσωρινή διακοπή της παραγωγής MINI στην Μ. Βρετανία και σε εργοστάσιο στη Γερμανία, η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει επηρεαστεί στον τομέα των πωλήσεων.

Η ανάκαμψη της ζήτησης στην Κίνα το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους βοήθησε την BMW να παρουσιάσει σταθερά κέρδη για το 2020 παρά την πανδημία, ενώ η γερμανική εταιρεία ανέφερε σταθερή αύξηση του πρώτου τριμήνου και σε άλλες περιοχές, όπως στη Β. Αμερική όπου υπήρξε αύξηση πωλήσεων 17,4%.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στην επέκταση των δημόσιων και ιδιωτικών υποδομών φόρτισης. Από το 2013, έχει συμμετάσχει σε περίπου 50 διεθνή projects με διάφορους εταίρους για την εγκατάσταση άνω των 15.000 δημόσιων σημείων φόρτισης. Μέχρι τα μέσα της χρονιάς, θα έχει εγκαταστήσει περίπου 4.100 σημεία φόρτισης για τους εργαζόμενους του Ομίλου σε χώρους στάθμευσης σε διάφορες τοποθεσίες, από τα οποία τα μισά θα είναι προσβάσιμα και από το ευρύ κοινό, ενώ όλα θα τροφοδοτούνται με ηλεκτρισμό από ανανεώσιμες πηγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ