Το Squid Game απέκτησε το δικό του κρυπτονόμισμα

NEWSROOM
Squid Game/ Φωτογραφία shutterstock
Squid Game/ Φωτογραφία shutterstock

Αν είστε θαυμαστής και θέλετε να εκφράσετε την αφοσίωσή σας στην επιτυχημένη κορεατική σειρά του Netflix Squid Game, υπάρχει ένα κρυπτονόμισμα γι' αυτό.

Το όνομα του είναι «Squid» και την Τρίτη άρχισε να διαπραγματεύεται περίπου στο ένα σεντ. Ωστόσο το πρωί της Παρασκευής έφτασε στα 2,34 δολάρια σημειώνοντας αξιοσημείωτη άνοδο. Η κεφαλαιοποίησή του, ή ο συνολικός όγκος στην αγορά, ανέρχεται σε 184 εκατ. δολάρια.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η σειρά αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας ανθρώπων που αναγκάζονται να παίζουν θανατηφόρα παιδικά παιχνίδια για χρήματα και έχει γίνει παγκόσμιο Viral. To «Squid» είναι ένα κρυπτονόμισμα «Play to eran». Οι άνθρωποι που αγοράζουν tokens παίζουν σε διαδικτυακά παιχνίδια για να κερδίσουν περισσότερα tokens. Στη συνέχεια έχουν τη δυνατότητα να τα ανταλλάξουν με άλλα κρυπτονομίσματα ή χρήματα.

Έρχεται Online πλατφόρμα

Στην περίπτωση του Squid, πολλοί αγοραστές θα είναι παίκτες που επιθυμούν να παίξουν σε ένα online παιχνίδι , το οποίο ξεκινά τον Νοέμβριο. «Όσο περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δεξαμενή ανταμοιβής», σύμφωνα με το whitepaper της πλατφόρμας, το οποίο αναφέρει ότι οι προγραμματιστές θα λαμβάνουν το 10% του τέλους συμμετοχής, ενώ το υπόλοιπο 90% θα δίνεται στον νικητή.

Φυσικά σε αντίθεση με τη σειρά, όσοι παίκτες δεν καταφέρουν να περάσουν στον επόμενο γύρο δεν έχουν κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους.

Οι επιμέρους γύροι έχουν κόστος συμμετοχής. Για παράδειγμα, το να παίξει κάποιος παίκτης το Round 1: Red Light, Green Light θα του κοστίσει 456 Squid. Συνολικά θα γίνουν έξι γύροι που όσο προχωρούν γίνονται όλο και πιο ακριβοί.

«Αυτό το κρυπτονόμισμα έρχεται να προστεθεί σε έναν μακρύ και αυξανόμενο κατάλογο ψηφιακών νομισμάτων και tokens που βασίζονται σε memes ή πολιτιστικά φαινόμενα», δήλωσε στο BBC ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Cornell Eswar Prasad.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλά τέτοια νομίσματα κερδίζουν γρήγορα τη φαντασία των επενδυτών, οδηγώντας σε άγρια διογκωμένες αποτιμήσεις. Οι αφελείς μικροεπενδυτές που παγιδεύονται σε τέτοιες κερδοσκοπικές φρενίτιδες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο σημαντικών απωλειών», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ