Δυο πόλεις στην Κίνα προχώρησαν σε κατασχέσεις εκτάσεων της Evergrande

NEWSROOM
evergrande
Φωτογραφία: Shutterstock

Δυο πόλεις της Κίνας έχουν προχωρήσει σε κατάσχεση εκτάσεων γης που ανήκουν στην Evergrande, η οποία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.

Την περασμένη Παρασκευή η χωροταξική αρχή της νοτιοδυτικής πόλης Τσνγκντού ανακοίνωσε ότι παρέλαβε δυο οικόπεδα που παρέμεναν αδρανή για πάνω από μια δεκαετία. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τα δυο οικόπεδα έχουν συνολική έκταση άνω των 340.000 τετραγωνικών μέτρων.

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι η πόλη Χαίκου, που βρίσκεται στην επαρχία Χαϊνάν στη Νότια Κίνα, πήρε πίσω οκτώ οικόπεδα από την Evergrande που επίσης είχαν μείνει ανεκμετάλλευτα για αρκετά χρόνια.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας, η κυβέρνηση μπορεί να πάρει πίσω ένα κομμάτι γης που έχει παραμείνει σε αδράνεια για δυο χρόνια χωρίς να χρειάζεται να αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη.

Καμία πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει την Evergrande

Οι παραπάνω κινήσεις έρχονται να ενισχύσουν τη θέση της κυβέρνησης που έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρόκειται να παρέμβει για τη διάσωση της εταιρείας. Ωστόσο οι αρχές έχουν ζητήσει από τις κρατικές εταιρείες να αγοράσουν κάποια ακίνητα από τα περιουσιακά στοιχεία της Evergrande που έχουν βγει στο σφυρί.

ΣΧΕΤΙΚΑ