Το Netflix ανεβάζει τις τιμές του σε ΗΠΑ και Καναδά

NEWSROOM
Netflix
Netflix/ Φωτογραφία AP

Το Netflix ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις τιμές στα προγράμματα του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τον Καναδά.

Στις ΗΠΑ η τιμή της συνδρομής στο standar Plan αυξήθηκε κατά 1,50 δολάρια στα 15,49 δολάρια. Στο basic Plan υπάρχει αύξηση ενός δολαρίου και πλέον η τιμή διαμορφώνεται στα 9,99 δολάρια. Τέλος στο Premium plan η αύξηση είναι 2 δολάρια στα 19,99 το μήνα.

Στον Καναδά η τιμή για το standar plan αυξήθηκε κατά 1,50 στα 16,49 δολάρια Καναδά. Το premium πακέτο αυξήθηκε κατά 2 δολάρια στα 20,99, ενώ το Bacic πρόγραμμα παρέμεινε αμετάβλητο.

Το Netflix εξήγησε την αύξηση στις τιμές του με μια δήλωση που μοιάζει αρκετά με αυτή από τον Οκτώβριο του 2020 που είχε ανεβάσει και πάλι το κόστος συνδρομής. «Καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι έχουν περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας από ποτέ και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε μια ακόμη καλύτερη εμπειρία για τα μέλη μας», δήλωσε εκπρόσωπος του Netflix στο CNN.

«Ενημερώνουμε τις τιμές μας ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών επιλογών ψυχαγωγίας. Όπως πάντα, προσφέρουμε μια σειρά από προγράμματα, ώστε τα μέλη να μπορούν να επιλέγουν μια τιμή που ταιριάζει στον προϋπολογισμό τους», πρόσθεσε.

Ο λόγος πίσω από τις αυξήσεις

Μετά την είδηση για τις αυξήσεις τιμών, η μετοχή του Netflix σημείωσε άνοδο περίπου 2%. Η αύξηση των τιμών έρχεται μια εβδομάδα πριν η εταιρεία streaming ανακοινώσει τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου.

Ο λόγος πίσω από την κίνηση της εταιρείας είναι απλός. Ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια σε περιεχόμενο και καθώς το streaming γίνεται πιο αναπόσπαστο μέρος του τοπίου της ψυχαγωγίας, η ανάπτυξη για εταιρείες όπως το Netflix τείνει να επιβραδύνεται και η προσέλευση νέων συνδρομητών γίνεται πιο δύσκολη. Τα έσοδα θα πρέπει να συνεχίζουν να έρχονται από κάπου και η αύξηση τιμών στους χρήστες που είναι ήδη εγγεγραμμένοι είναι μια εύκολη λύση.

Το Netflix δήλωσε τον Οκτώβριο ότι πρόσθεσε 4,4 εκατομμύρια συνδρομητές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 213,5 εκατομμύρια παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα καλό αλλά όχι θεαματικό σύνολο σύμφωνα με τους αναλυτές. Αμέσως μετά ακολούθησαν δυο διαδοχικά υποτονικά τρίμηνα για την εταιρεία.

Το Netflix ανέφερε επίσης ότι πρόσθεσε περίπου 70.000 συνδρομητές στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Πρόκειται για μια βελτίωση σε σχέση με την απώλεια συνδρομητών στο δεύτερο τρίμηνο, αλλά μόνο 1 εκατομμύριο συνδρομητές περισσότεροι από το σύνολο του προηγούμενου έτους σε αυτές τις χώρες. Σύμφωνα με την εταιρεία έχει 74 εκατομμύρια μέλη στις ΗΠΑ και τον Καναδά, αλλά η ανάπτυξη σε αυτές τις χώρες έχει κορεστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ