ΗΠΑ

Κόσμος στη Νέα Υόρκη

ΗΠΑ: Τι πραγματικά συμβαίνει με την οικονομία - Γιατί εμφανίζονται αρκετά «red flags»;

Η αμερικανική οικονομία εκπέμπει περίεργα μηνύματα αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν εκατομμύρια κενές θέσεις εργασίας και το ποσοστό ανεργίας είναι χαμηλό. Στην πραγματικότητα, δεν έχει υπάρχει τόσο χαμηλό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα εδώ και δεκαετίες. Θα πίστευε κανείς ότι αυτό θα σήμαινε ότι η οικονομία βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, καθώς οι περίοδοι χαμηλής ανεργίας συνδέονται γενικά με υψηλότερα ποσοστά οικονομικής ευημερίας.
NEWSROOM /
Κίνα: Eπιβάλλει κυρώσεις σε αμερικανικές επιχειρήσεις

Κίνα: Eπιβάλλει κυρώσεις σε αμερικανικές επιχειρήσεις

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα κυρώσεις σε βάρος 12 αμερικανικών επιχειρήσεων, ως απάντηση στον «οικονομικό καταναγκασμό» εκ μέρους της Ουάσινγκτον με στόχο κινεζικές εταιρείες καθώς και στην πώληση όπλων στην Ταϊβάν.
NEWSROOM /
Τεχνητή νοημοσύνη

Κορυφαίοι επιστήμονες: Οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να αφυπνιστούν για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης

Οι επιστήμονες ζητούν από τις κυβερνήσεις να δημιουργηθούν όργανα εμπειρογνωμόνων που θα δρουν με ταχύτητα για την εποπτεία της τεχνητής νοημοσύνης.
NEWSROOM /
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Γερουσία: Ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποίησαν απαγορευμένα εξαρτήματα από την Κίνα – Προέρχονται από καταναγκαστική εργασία

Οι αμερικανικές αρχές, όπως και άλλες δυτικές χώρας, έχουν καταδικάσει την πρακτική της καταναγκαστικής εργασίας που επιβάλλει η κινεζική κυβέρνηση στη μειονότητα των Ουιγούρων.
NEWSROOM /
Έφηβος με αναψυκτικό

ΗΠΑ: 1 στους 4 γονείς δηλώνει ότι το έφηβο παιδί του καταναλώνει καφεΐνη καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, για τους υγιείς ενήλικες 400 χιλιοστόγραμμα (mg) καφεΐνης την ημέρα δεν συνδέονται γενικά με επικίνδυνες επιπτώσεις.
NEWSROOM /