Το Bitcoin χάνει μια από τις πρωτιές του στην αγορά των Crypto

NEWSROOM
Bitcoin
Bitcoin

Η κυριαρχία του Bitcoin στην πραγματοποίηση πληρωμών με κρυπτονομίσματα έχει αρχίσει να εξασθενεί. Πολλοί άνθρωποι όσο και επιχειρήσεις επιλέγουν άλλα crypto για τις πληρωμές τους, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Bloomberg ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών με Bitcoin, «BitPay».

Οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται με Bitcoin προς εμπόρους που χρησιμοποιούν την BitPay έπεσαν στο 65% το 2021. Πρόκειται για μια απότομη πτώση από το 92% το 2020, σύμφωνα με όσα δήλωσε η εταιρεία.

Το ether αποτελούσε το 15% και τα stablecoins το 2023. Τα λιγότερο χρησιμοποιούμενα tokens ήταν αυτά που μπήκαν πρόσφατα στην πλατφόρμα, όπως τα Dogecoin, Shiba Inu και Litecoin τα οποία αντιστοιχούσαν στο 3%.

Γιατί ο κόσμος σταμάτησε να προτιμά το Bitcoin

Πίσω από την απόφαση του κόσμου να αρχίσει να χρησιμοποιεί λιγότερο το Bitcoin για τις πληρωμές του έπαιξε η ξεκάθαρη προτίμηση για τα Stablecoins. Ένας άλλος παράγοντας μπορεί να είναι ότι οι χρήστες δεν θέλουν να ξοδέψουν τα Bitcoin τους γιατί μπορεί να πιστεύουν ότι η τιμή τους θα μπορούσε να έχει αυξηθεί σημαντικά μέσα σε έναν χρόνο.

Τα stablecoins είναι κρυπτονομίσματα συνδεδεμένα (ή έχουν σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία) με ένα περιουσιακό στοιχείο του πραγματικού κόσμου, όπως ο χρυσός ή το δολάριο. Είναι σχεδιασμένα με τρόπο ώστε να διατηρούν σταθερή την τιμή τους με την πάροδο του χρόνου.

Για παράδειγμα ένα νόμισμα USD είναι σχεδιασμένο να αξίζει πάντα ένα δολάριο. Αντίθετα το Bitcoin είναι ένα εξαιρετικά ευμετάβλητο περιουσιακό στοιχείο.

Τι αγοράζουν οι καταναλωτές με τα κρυπτονομίσματα

Οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν τα κρυπτονομίσματα για να αγοράσουν αγαθά πολυτελείας όπως αυτοκίνητα, κοσμήματα, σκάφη, ρολόγια, ακόμα και χρυσό, σύμφωνα με τα στοιχεία της BitPay.Οι συναλλαγές της εταιρείες για αγαθά πολυτελείας αυξήθηκαν κατά 31% το 2021 από 9% το 2020, ενώ ο συνολικός όγκος πληρωμών αυξήθηκε κατά 57% σε ετήσια βάση. Πέρυσι είχε αύξηση των εσόδων της κατά 50%.

Η BitPay βοηθά την τελευταία δεκαετία εταιρείες όπως η Microsoft, η Amazon και η Apple να επιτρέπουν στους πελάτες τους να πραγματοποιούν πληρωμές με κρυπτονομίσματα. Ο όγκος των συναλλαγών της μπορεί να χρησιμεύσει ως σημείο αναφοράς για το ποιοι τύποι Tokes χρησιμοποιούνται περισσότερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ