«Ο Μασκ κάνει προσωπικές επιθέσεις αντί να μιλήσει ουσιαστικά για τους φόρους του»

NEWSROOM
O Ελον Μασκ
O Ελον Μασκ

Η Γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν δήλωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Έλον Μασκ, προτιμά να κάνει τα πράγματα πιο «προσωπικά» αντί να ασχολείται με τις επικρίσεις για τους φόρους που πληρώνει.

Η Γουόρεν έκανε αυτά τα σχόλια κατά τη διάρκεια εμφάνισης στο podcast «The New York Times Sway». Η οικοδέσποινα Kara Swisher τη ρώτησε για μια ανταλλαγή απόψεων που είχαν μέσω Twitter τον περασμένο Δεκέμβριο. Η Γερουσιαστής είχε καλέσει τον Μασκ να πληρώνει πραγματικούς φόρους.

Ο Μασκ είχε απαντήσει τότε: «Μου θυμίζεις όταν ήμουν παιδί και η θυμωμένη μάνα του φίλου μου φώναζε τυχαία χωρίς λόγο», και πρόσθεσε «Σας παρακαλώ μην καλέσετε τον διευθυντή για εμένα γερουσιαστή», με αρκετή δόση ειρωνείας.

Η γερουσιαστής απάντησε σχετικά με το αν ένιωσε προσβεβλημένη μετά από αυτά τα σχόλια του Μασκ. «Αυτός ελπίζει το ζήτημα να γίνει προσωπικό. Το κάνει αυτό αντί να μιλήσει για το γεγονός ότι το φορολογικό σύστημα δεν είναι σωστό»

Η γερουσιαστής Γουόρεν είπε ότι ο Μασκ δεν πλήρωσε κανένα ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος το 2018. «Κάθε νοσοκόμα που πλήρωσε φόρους, κάθε πυροσβέστης που πλήρωσε φόρους, πλήρωσε περισσότερα από τον Έλον Μασκ. Αυτό είναι ένα λάθος φορολογικό σύστημα», τόνισε.

Η οικοδέσποινα του Podcast ανέφερε τους ισχυρισμούς του Μασκ ότι θα πληρώσει πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους για το 2021. Η Γουόρεν αντέτεινε ότι αυτό συμβαίνει μόνο επειδή πούλησε ένα μεγάλο μέρος των μετοχών του μέσα στη χρονιά.

«Σχεδόν όλοι στην Αμερική θα ήταν λίγο πλουσιότεροι αν ή αρκετά πλουσιότεροι σήμερα, αν δεν έπρεπε να πληρώσουν ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος για χρόνια και χρόνια», δήλωσε η γερουσιαστής. «Οπότε το να λέει τώρα ότι είναι σε αυτή τη θέση όπου μπορεί να πουλήσει ένα κομμάτι της επιχείρησης του και να βγάλει ένα δισεκατομμύριο δολάρια και εξαιτίας αυτού, θα πληρώσει φόρους, δεν του δίνει το βραβείο του καλού φορολογούμενου».

ΣΧΕΤΙΚΑ