Φόροι: Πάνω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ η επιβάρυνση στην Ελλάδα
Τα φορολογικά έσοδα της Ελλάδας ως ποσοστό του ΑΕΠ (tax -to- GDP ratio) μειώθηκαν ελαφρά το 2018, αλλά παραμένουν σημαντικά υψηλότερα από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.
Το 79% των στελεχών παγκοσμίως περιγράφει το διεθνές φορολογικό περιβάλλον ως «αβέβαιο». Το 82% αντιμετώπισε προκλήσεις ως προς τις ενδοομιλικές συναλλαγές τα τελευταία τρία χρόνια.
Ερευνα: Σε λογαριασμούς, ενοίκια και φόρους «χάνεται» το 80% των εισοδημάτων
Ενα στα δέκα νοικοκυριά, σύμφωνα με την έρευνα του ΣΕΛΠΕ, κάθε μήνα καταναλώνει πάνω από το 100% του εισοδήματός του, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δανείζεται για να ανταπεξέλθει.
ΟΟΣΑ: Η Γαλλία προτείνει ελάχιστο συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων 12,5%
H μεταρρύθμιση του διεθνούς φορολογικού συστήματος από τον ΟΟΣΑ, πρέπει να προβλέπει έναν ελάχιστο συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων 12,5%, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος YPOIK.
ΕΥ: Ενισχύεται η εμπιστοσύνη μεταξύ φορολογουμένων και διοίκησης
Σε μια σειρά σημαντικών πρόσφατων εξελίξεων στο πεδίο της φορολογίας, αναφέρθηκε ο κ. Στέφανος Μήτσιος, Επικεφαλής του Φορολογικού Τμήματος της EY Ελλάδος.
Παραλείψεις στο φορολογικό - Για μερική απασχόληση και ανέργους
Παραλείψεις καταγράφονται στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση από την περασμένη εβδομάδα, και ως εκ τούτου αναμένονται αλλαγές πριν φτάσει στη Βουλή.
Εντυπωσιακά τα στατιστικά στοιχεία πάνω στα οποία βασίστηκαν οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα- Περί τα 200 εκατ. ευρώ το κόστος για αύξηση αφορολογήτου 1.000 ευρώ και στο 1 παιδί- «Γκρίζες» ζώνες στην έκπτωση φόρου για δαπάνες αναβάθμισης κτιρίων.
Bloomberg: Το σχέδιο της Ελλάδας για προσέλκυση πλούσιων επενδυτών
Η Ελλάδα αναζητεί τρόπους να προσελκύσει εύπορους επενδυτές θεσπίζοντας έναν ελαστικό οριζόντιο φόρο 100.000 ευρώ για πολίτες που είναι πρόθυμοι να μεταφέρουν την φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα.
Φορολογικό νομοσχέδιο: Οι αλλαγές στις e-πληρωμές και τις αποδείξεις
Λύση στο πρόβλημα των φορολογουμένων που κινδύνευαν να αναζητούν ηλεκτρονικές αποδείξεις στο 30% του τεκμαρτού του εισοδήματος, έδωσε η χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου για το φορολογικό νομοσχέδιο.
Φορολογικό νομοσχέδιο: Οι έξι βασικοί άξονες και οι δυο σημαντικές αλλαγές
Ο υπολογισμός του 30% των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα γίνεται με βάση το πραγματικό και όχι το τεκμαρτό εισόδημα. Βασική στόχευση η ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς και η προσέλκυση επενδύσεων.
Ποιοι οι κερδισμένοι του νέου φορολογικού νομοσχεδίου
Ανατροπές στη φορολογία εισοδήματος μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών, επιχειρήσεων. Ως το τέλος της εβδομάδας στο opengov το νομοσχέδιο.