Το Ελ Σαλβαδόρ πάει κόντρα στις τιμές του Bitcoin -Αγόρασε νομίσματα αξίας 15 εκατομμυρίων

NEWSROOM
Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ στην πρόσφατη εκδήλωση
Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ στην πρόσφατη εκδήλωση/ Φωτογραφία AP Salvador Melendez

Το Ελ Σαλβαδόρ αγόρασε 410 Bitcoin αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς η τιμή του κρυπτονομίσματος βυθίστηκε, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Ναγίμπ Μπουκέλε.

«Το Ελ Σαλβαδόρ μόλις αγόρασε 410 Bitcoin για μόλις 15 εκατομμύρια δολάρια», έγραψε ο πρόεδρος της χώρας στον λογαριασμό του στο Twitter. Αναφέρθηκε στο ξεπούλημα των κρυπτονομισμάτων, λέγοντας «κάποιοι πωλούν πολύ φθηνά».

Ο Μπουκέλε, η χώρα του οποίου ήταν η πρώτη που υιοθέτησε το Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα τον Σεπτέμβριο, αναφέρθηκε στο ευρύ Selloff που έπληξε σκληρά την αγορά κρυπτονομισμάτων τον Ιανουάριο, λέγοντας ότι «δεν το έχασε».

Το Bitcoin σημείωσε πτώση πρόσφατα, σύμφωνα με την απότομη υποχώρηση της διάθεσης των επενδυτών για την ανάληψη κινδύνου που έπληξε τα πιο πολύτιμα τμήματα της χρηματιστηριακής αγοράς, όπως οι μετοχές τεχνολογίας.

Το Bitcoin έχει υποχωρήσει κατά 20% την τελευταία εβδομάδα και έχει χάσει σχεδόν 28% αυτόν τον μήνα. Έχει υποχωρήσει σχεδόν 50% από το ιστορικό υψηλό που ήταν περίπου 69.000 δολάρια τον Νοέμβριο, τοποθετώντας το σταθερά σε bear market έδαφος.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να μειώσει τη στήριξη που παρείχε στην οικονομία κατά τη διάρκεια της πανδημίας και θα αυξήσει τα επιτόκια φέτος καθώς καταπολεμά την ταχεία αύξηση του πληθωρισμού και των μισθών των καταναλωτών.

Το Bitcoin συνέχισε να πέφτει παρά τις ανακοινώσεις του Μπουκέλε. Μέχρι τη Δευτέρα, διαπραγματευόταν γύρω στα 33.600 δολάρια, περίπου στο χαμηλότερο επίπεδο του εδώ και έξι μήνες.

Μετά την αγορά του την Παρασκευή, το Ελ Σαλβαδόρ κατείχε περισσότερα από 1500 Bitcoin σύμφωνα με το CoinDesk. Η χώρα σχεδιάζει να εκδώσει φέτος ένα δεκαετές ομόλογο Bitcoin ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ο πρόεδρος είναι γνωστός λάτρης της κρυπτογράφησης και γνωστός για την «αγορά της βουτιάς», αφού το ίδιο έκανε και μετά την πτώση του Bitcoin κατά 7,7% στις 26 Νοεμβρίου 2021. Το Ελ Σαλβαδόρ αγόρασε 100 Bitcoin σε αυτό το σημείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ