Ενδεχόμενο εμπάργκο στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου θα έπληττε σφοδρά την Ευρώπη, εκτίμησε το Κρεμλίνο

NEWSROOM
Πετρέλαιο
Πετρέλαιο/ Φωτογραφία shutterstock

Το Κρεμλίνο εκτίμησε σήμερα ότι ενδεχόμενο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο θα έπληττε σφοδρά την Ευρώπη και θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην ενεργειακή ισορροπία της ηπείρου, αλλά αντίθετα δεν θα επηρέαζε τις ΗΠΑ.

«Ένα τέτοιο εμπάργκο θα επηρέαζε πάρα πολύ την παγκόσμια αγορά πετρελαίου, θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην ενεργειακή αγορά της Ευρώπης. Αλλά οι Αμερικανοί δεν θα έχαναν τίποτα, είναι προφανές, θα ήταν σε πολύ καλύτερη θέση από τους Ευρωπαίους», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών κάποιων ευρωπαϊκών χωρών πιέζουν για την επιβολή εμπάργκο στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου στο πλαίσιο των νέων κυρώσεων που εξετάζονται εναντίον της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Παράλληλα ο Πεσκόφ επεσήμανε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου δεν έχουν αποφέρει ακόμη σημαντικά αποτελέσματα και ζήτησε από τις χώρες που ασκούν επιρροή στην Ουκρανία να την πιέσουν ώστε να είναι πιο εποικοδομητική στις διαπραγματεύσεις.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε ότι η επίτευξη σημαντικής προόδου στις ειρηνευτικές συνομιλίες θα αποτελέσει τη βάση για μια ενδεχόμενη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΣΧΕΤΙΚΑ